Actes 8 Març

ASMEN satisfeta amb la resposta del director general de la Marina Mercant a les propostes del sector de lloguer d’embarcacions Durant la trobada mantinguda aquesta setmana, el DG de la Marina Mercant ha garantit l'activitat per a les embarcacions sense titulació

Aquest divendres matí ha tingut lloc la trobada entre ASMEN i el Director General de la Marina Mercant, Benito Núñez Quintanilla, a la qual també hi han assistit la Presidenta del Consell Insular, el Conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern Balear i el Director General de Ports IB, juntament amb els empresaris nàutics de Menorca.

En aquesta jornada s’han aclarit dos temes importants per al sector nàutic professional. En primer lloc, les prescripcions que acompanyessin el RD 875/2014 que estableix la possibilitat de manejar embarcacions de determinades característiques sense titulació. I en segon lloc, aclarir la possibilitat que les embarcacions de llista 7a es puguin llogar pel període de tres mesos.

La demanda de les empreses de lloguer d’embarcacions per garantir una seguretat més gran en la navegació ha estat confirmada pel director general de la Marina Mercant, que ha exposat als empresaris nàutics les condicions de navegació per a aquestes embarcacions.

El director general ha confirmat l’elaboració d’una instrucció de servei que permetrà que les embarcacions sense titulació es puguin llogar amb més garanties de seguretat. Entre elles destaquen la prohibició de navegar si el vent és superior a força 4, establiment d’una distància de navegació en funció de la seguretat, condicions, accés i distància a mitjans de salvament; la necessitat de comptar amb embarcacions d’assistència; velocitat màxima de 7 nusos; i comptar amb un sistema de localització de les embarcacions.

Els empresaris nàutics han manifestat la seva satisfacció davant d’aquestes mesures que garantiran un millor servei i més seguretat per a la navegació d’aquestes embarcacions.

Una altra qüestió que ha pogut aclarir el Director General ha estat el lloguer d’embarcacions d’ús particular durant el període de 3 mesos, que podrà ser aplicable a partir de juliol de 2024 sempre que hi hagi un desenvolupament reglamentari que ho estableixi que s’ha compromès a desenvolupar amb el sector nàutic si aquest ho demana. És important ressaltar que si finalment es produeix la seva aplicació, aquesta s’haurà de fer complint tots els requisits establerts per a una empresa de lloguer d’embarcacions professional.

Justo Saura, ha manifestat la seva satisfacció per haver aconseguit un acord amb la Direcció General de la Marina Mercant per a aquesta activitat empresarial demandada pels visitants, aportant garanties de continuïtat per a aquest sector i garantint una major seguretat jurídica i en la navegació.

Per part seva, tant el Conseller de Mobilitat i Habitatge com la Presidenta del Consell Insular han declarat també la seva satisfacció que aquestes mesures aportin tranquil·litat i seguretat jurídica a aquest col·lectiu i que contribueixi a la millora de l’activitat demostrant que s’obtenen millors resultats en l‟establiment d‟un marc legal d‟acord amb el sector afectat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.