‘¡Viva la Zarzuela!’, el nou concert líric de l’Acadèmia Adagio Avui dissabte, 22 d’abril, la Formació Orquestral i Rondalla de l’Acadèmia Adagio de Maó actuarà a l’església dels Socors

Salutació al final del concert ‘Antologia de la sarsuela’ al Teatre Principal de Maó. Foto: Acadèmia Adagio

Miriam Triay / Ciutadella – Els concerts benèfics de Nadal i Pasqua organitzats per l’Acadèmia de Música Adagio de Maó, ja s’han convertit en una tradició, com ens explica el director de la coral i la rondalla, Luís José Ferrer, amb qui hem parlat des del setmanari. “Ja fa molts anys que organitzam actuacions solidàries per ajudar a diferents entitats socials”. Avui dissabte, 22 d’abril, i com a celebració de la Pasqua 2023, Adagio actuarà a l’església dels Socors i destinarà els donatius a Càritas, entitat col·laboradora amb l’esdeveniment.

¡VIVA LA ZARZUELA!
Després del seu darrer concert, celebrat al Teatre Principal de Maó, amb motiu de la festivitat nadalenca, la Formació Orquestral i Rondalla de l’Acadèmia Adagio ha decidit que el concert de Pasqua en serà una continuació.

Així, el programa ‘¡Viva la Zarzuela!’ és bastant similar al que es va presentar a Llevant sota el nom ‘Antologia de la sarsuela’, “però no és exactament el mateix. Una diferència, per exemple, és que, i aprofitant la diversitat dels espais, a Maó va ser un concert més actuat, i a Ciutadella serà totalment líric”. És més i, de fet, el concert benèfic que es va fer a Maó per Nadal estava destinat a diverses entitats socials, no se centrava només en una.

Es tracta, llavors, d’un programa que, tot i no ser exactament el mateix, ja ha viatjat de Llevant a Ponent. I després de Ciutadella tornarà a viatjar a Llevant, concretament a Es Castell, on es tornaran a destinar els fons a l’entitat social Càritas.

Foto: Acadèmia Adagio

EL PROGRAMA
El concert s’encetarà amb la presentació de la mà de Juan Cubas, com ja es va veure al Teatre Principal, i estarà acompanyat, en tot moment, de la pianista Maria Micaela Galmés. En ell participaran tant alumnes de l’Acadèmia com col·laboradors, que actuaran dins la rondalla, dins la coral o com a solistes. Es tracta d’una formació diversa i, per tant, amb una gran varietat d’artistes i músics.

“Primer de tot actuarà la rondalla de la nostra Acadèmia, interpretant cinc peces diferents: els vals Pienso en ti i Si fossim gavines (José L. Ortega), la Balada d’en Lucas (José L. Ortega), la cercavila (pasacalle)Sebastopol (R. Coldo) i la balada Escolta es vent (José L. Ortega)”, explica Ferrer. En aquest sentit, la primera part del concert serà únicament instrumental. Per deixar pas, gairebé tot d’una, al concert pròpiament líric del vespre.

UN VIATGE PER LA SARSUELA
Durant l’actuació a l’església dels Socors es viatjarà per diferents èpoques i zones en les quals s’ha gaudit de la sarsuela, passant per peces destacades de les obres La Dolorosa (José Serrano), La Gran Via (Chueca y Valverde), Cançó d’amor i de guerra (Rafael M. Valls), La tabernera del puerto (Pablo Sorozabal), o Alma de dios (José Serrano), entre d’altres.

Interpretant aquestes podrem trobar veus com la dels tenors Toni Seguí, José Sintes o Pito Costa; dels barítons Luís José Ferrer i Llorens Serrano; i de les soprano Lola Navarro, Manola Aguado -també actuarà com a tiple en el duo còmic de La Dolorosa, Tú verás cuando me ponga-i Marola Mercadal. Entre aquestes darreres destaquen, sobretot, dues músiques en concret: Andrea Carreteroi Daniela Cruz.

Com ens explica el director Ferrer, “cal destacar la col·laboració de la professional ciutadellenca Andrea Carretero, amb qui ja havíem actuat altres vegades, i que ens torna a acompanyar en tres peces d’aquest concert com a solista soprano”. El públic podrà gaudir del seu cant a En un país de fábula de l’obra La tabernera del puerto, a Pensar en él de l’obra Marina (Emilio Arrieta), i a Me llaman la primorosa (G. Gimenez i M. Nieto).

Darrer concert fet per Nadal al Teatre Principal de Maó. Foto: Acadèmia Adagio

L’altra figura a destacar d’aquest concert és Daniela Cruz, “una joveneta de quinze anys amb la qual tenim el gust de comptar dins la nostra coral. En aquest concert, també serà solista en dues peces; una és Tango de la menegilda, de l’obra La Gran Via, i l’altra és Mazurca de las sombrillas de Luisa Fernanda (Moreno Torroba), on cantarà amb Toni Seguí, acompanyats de la coral”. A més, el públic també la podrà veure en el recitatiu de la peça Pensar en él, on cantarà juntament amb Andrea Carretero.

Avui dissabte, 22 d’abril, el públic ciutadellenc podrà recordar i tornar a viure la sarsuela, a partir de les 19h a l’església dels Socors. Un concert que, pel que asseguren els seus organitzadors, no deixarà indiferent a ningú. Una actuació que, “per un preu simbòlic de 7 euros ens permet ajudar a una entitat social tan important com és Càritas. D’açò és del que estem més contents des de l’Acadèmia, de poder ajudar a les entitats que ho necessiten”. I un esdeveniment possible gràcies a la participació d’altres associacions, com “l’església dels Socors, la Cúria Diocesana, i la Capella Davídica de la Catedral de Menorca presidida per Anna Pons Capella, a qui estem molt agraïts”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.