Davant una nova temporada turística de rècords

Estam a les portes d’una nova temporada turística sense precedents en el que fa a reserves hoteleres, apartamentals i d’habitatges turístics que, de segur, superaran la temporada passada que ja va ser molt més que bona.

Estam davant una gran afluència de turistes, tant nacionals com internacionals que tornaran omplir places i carrers, platges, carreteres, accessos i també a saturar la carretera i les vies d’entrada a Ciutadella com és la part central del nucli urbà amb retencions i manca d’aparcaments a la Contramurada, Plaça des Born, etc.

Ciutadella s’ha de plantejar seriosament la seva reordenació del trànsit rodat els mesos d’estiu amb la necessària creació d’aparcaments dissuasius a zones com la via perimetral, Dalt Sa Quintana, i també a les rondes nord i sud de Ciutadella. Aquests han d’estar destinats als vehicles de lloguer i, allà, hi han de trobar servei d’autocar fins al centre, a la mateixa Plaça des Pins amb la Contramurada, on hi ha un espai reservat per als autobusos i que moltes vegades està ple de cotxes de lloguer, especialment a les nits.

La plaça des Born, la Contramurada, i tot el nucli urbà s’ha de destinar als residents, com han fet nombrosos municipis turístics, amb creació de zones ACIRE amb accés vigilat per càmeres de seguretat amb lector de matrícules, i de segur que amb el que es recapti, es podran escometre millores a places, carrers, mobiliari urbà o davallar fins i tot impostos com l’IBI.

Ciutadella viu del turisme, som un municipi turístic, és ben cert, però ha de ser el turista el que també s’adapti al que som, al que tenim i al que els hi podem oferir, que és molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.