Sa Naveta des Tudons Arxiu Imatge i So de Menorca

Fotografia: Joan Femenías. Consell Insular de Menorca. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.
Còpia a l’àlbúmina. Monocolor.

Els jaciments i les restes arqueològiques de Menorca són i han estat uns dels elements més fotografiats al llarg de la història. Des dels primers fotògrafs que van retratar la nostra illa fins a l’actualitat en tenim moltes mostres que ens mostren la seva bellesa, la seva història i, també, com es van conservant i mantenint en el temps.

La fotografia que us mostram avui forma part d’un conjunt molt interessant que conserva el nostre arxiu. Es tracta d’un àlbum de còpies a l’albúmina del fotògraf de Maó Femenías que sembla que s’emprava com a catàleg de les seves fotografies per a la venda de còpies. Ens mostra un indret que no necessita massa explicació: sa Naveta des Tudons. Segurament el detall més significatiu és l’ullastre que surt de la Naveta.

Aquest estiu a l’AISM tenim una exposició de fotografies de Carlos Permuy titulada Deus Ex Petra i que ens presenta una visió pròpia de les restes arqueològiques: la cerca que ha fet l’home de la llum des de la foscor des d’un pla espiritual. La mostra que es pot visitar a la sala d’actes de Can Victori (Camí des Castell, 28 de Maó). L’exposició es pot veure de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts també de 17 a 20 hores. A més, us animam a conèixer-la una mica més entrant al codi QR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.