Copa del Rei i de la Reina Iberdrola 2023 de vòlei platja: Carro/Lobato i els germans Bello es coronen a Menorca

La Copa del Rei i de la Reina Iberdrola 2023 de vòlei platja ha deixat la seva empremta sobre la sorra de Cala a Bosc. L’espectacle ofert per les dotze parelles masculines i femenines ha estat digne del primer torneig del Circuit Nacional de Vòlei Platja, amb Belén Carro i Ángela Lobato revalidant el títol i Javier i Joaquín Bello aconseguint el seu primer triomf important al nostre país.

La jornada matutina obria amb les semifinals de les dues categories, en què Sofia González i Sol Guidarelli signaven un notable partit per superar en dos sets Natzaret Florián i Carolina Fernández. A la primera semifinal masculina, Javier i Joaquín Bello superaven en un emocionant desempat els primers caps de sèrie: els germans Huerta. Per culminar un matí d’emocions fortes, Belén Carro i Ángela Lobato s’imposaven a Teresa Mas i Aina Munar en dues mànegues després d’emportar-se un primer set que es va allargar fins als vint-i-quatre punts. A l’últim torn de semifinals va arribar la trobada més dura, que va enfrontar els germans Monfort amb Sergi Reñé i Óscar Jiménez, vigent campió de la Copa del Rei. En un tercer parcial d’infart, amb 15-14 a favor del català i el canari, Jiménez es feia mal al peu i requeria tractament mèdic. Després de rebre l’atenció del fisioterapeuta, el de Tenerife aconseguia recompondre’s per aconseguir la passada a la gran final amb un bloqueig magistral del seu company en l’última jugada del xoc.

Amb la sessió vespertina arribava el torn del tercer i quart lloc a les dues categories, amb partits molt semblants que es resolien en el desempat. Teresa Mas i Aina Munar aconseguien vèncer Natzaret Florián i Carolina Fernández per un ajustat 13-15 a l’últim set, mentre que Javier i Vicente Monfort feien el mateix davant Javier i Alejandro Huerta en un tie-break que va deixar punts per al record i que es va decidir per 18-20.
Un cop resoltes les terceres places, arribava l’hora de les grans finals. La femenina començava amb domini d’Ángela Lobato i Belén Carro, que a poc a poc anaven obrint forat al marcador fins a minar la confiança dels seus rivals. Tot i ser el primer torneig com a parella per a Sofia González i Sol Guidarelli, la malaguenya i la catalana van oferir un gran rendiment durant tot el torneig, deixant palès que es tracta d’una dupla amb un futur molt prometedor. Per si no n’hi hagués prou, Sofia es va emportar el gran honor de ser elegida pel públic com a MVP Iberdrola del torneig. Tot i això, Carro i Lobato posaven velocitat de creuer per imposar-se en dos sets i revalidar el títol de la Copa de la Reina Iberdrola a Menorca.

Pel costat masculí, els germans Bello es plantaven a la gran final després de protagonitzar actuacions molt sòlides durant les rondes prèvies. Al davant tenien Sergi Reñé i Óscar Jiménez, que acudien després de firmar una semifinal èpica davant els germans Monfort resolent les malalties del tenerifenc en els últims minuts del matx. Tot i això, Reñé i Jiménez signaven un primer gran parcial per emportar-se el primer set, encara que la reacció dels germans Bello va arribar de forma instantània per allargar el partit fins al desempat. El domini dels britànics deixava sense resposta Reñé i Jiménez a la tercera mànega per segellar el títol de campions de la Copa del Rei 2023. Com a colofó a la seva gran actuació, Javier Bello es proclamava MVP Ambilamp de la competició.

Amb la part esportiva ja resolta, el lliurament de premis va reunir autoritats dels principals patrocinadors del torneig. Era el torn per als trofeus MVP Ambilamp i MVP Iberdrola, amb David Horcajada, director de màrqueting d’Ambilamp, obrint la cerimònia amb l’MVP per a Javier Bello. Més tard, Edward Elliott, en representació d’Iberdrola, atorgava el MVP femení a Sofia González.

El bronze de noies, per a Aina Munar i Teresa Mas, el lliuraven Alejandro Alguacil, director de Llac Resort Menorca, i Andreu Hernández, president del Club Voleibol Ciutadella. El masculí, per la seva banda, va ser per a Javier i Vicente Monfort de la mà de David Horcajada, director de màrqueting d’Ambilamp, i Ainhoa Alonso, representant de Madison Sports Marketing, empresa organitzadora de l’esdeveniment juntament amb la Reial Federació Espanyola de Voleibol.

Les subcampiones rebien el trofeu per part de Josep Pastrana, conseller deconomia i territori del Consell Insular de Menorca i vicepresident de la Fundació Foment del Turisme; i d’Adolfo Utor, president de Baleària. Els seus homòlegs masculins, Sergi Reñé i Óscar Jiménez, s’emportaven el reconeixement a mans de Laura Álvarez, directora de màrqueting de Vichy Catalán, i Sandra Moll, regidora d’esports de l’Ajuntament de Ciutadella.

Per acabar, les campiones, Belén Carro i Ángela Lobato, celebraven el seu triomf sobre la sorra de Cala a Bosc després d’obtenir el trofeu entregat per Sandra Moll i Agustín Martín Santos, president de la Reial Federació Espanyola de Voleibol, que repetia per atorgar el guardó als germans Bello amb Josep Pastrana.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.