Yolanda Díaz fa una crida a la patronal perquè acordi un augment de salaris amb els sindicats La vicepresidenta adverteix que cal reduir la temporalitat a les administracions públiques

ACN/Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de la plataforma Sumar, Yolanda Díaz, ha afirmat que el govern espanyol “ha fet el que havia de fer” respecte a l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), i “ara toca que la patronal compleixin també amb les seves obligacions” i augmenti els salaris dels treballadors. “És imprescindible augmentar els salaris”, ha dit, perquè “el salari mitjà a Espanya és només de 21.000 euros, i “no permet viure amb dignitat” a moltes de les capitals de l’Estat. “Ha arribat l’hora que amb caràcter imminent donin una bona notícia al nostre país”, ha afirmat, perquè “la patronal ha d’estar a l’alçada de les circumstàncies”.

Díaz també ha reivindicat la “recuperació de drets laborals” fruit de les actuacions de l’executiu de coalició, però ha advertit que cal reduir la temporalitat al sector públic. “La mateixa temporalitat que hem corregit a la vida privada de les empreses s’ha de corregir a les empreses públiques”, ha dit.

La vicepresidenta també ha advertit que cal reduir la jornada laboral i enfocar els horaris a favor de la conciliació. Peraixò ha avançat que el seu Ministeri presentarà en brue l’informe de la llei dels usos dels temps, perquè “ha arribat el momemt de parlar del temps lliure perquè tinguem vides dignes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.