El PSOE Menorca es compromet a impulsar una unitat d’ingrés específica per a infants i joves amb trastorn de salut mental

La consellera de Benestar Social i Secretària de Política Social, Igualtat i Diversitat del PSOE Menorca, Bàrbara Torrent i la diputada i Secretària de relacions institucionals i suport a les agrupacions locals del partit, Pilar Carbonero, han explicat dos dels compromisos programàtics del partit en matèria de joventut, salut, serveis socials i educació per a la propera legislatura.

La pandèmia ha contribuït al fet que moltes persones hagin hagut de patir greus conseqüències psicològiques arran d’aquesta crisi. Uns efectes que s’han agreujat en el cas dels joves. Davant aquesta situació, Torrent i Carbonero han coincidit que “consideram necessari continuar apostant per a la implementació a la nostra illa de nous recursos específics que permetin millorar l’atenció als infants i joves que pateixen problemes greus de salut mental i també als que pateixen greus trastorns de conducta”.

Quant a l’àmbit sanitari, i amb col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, han explicat que “impulsarem la creació d’una unitat dingrés específica per a infants i joves amb trastorn de salut mental, alhora que apostarem per una atenció coordinada, integral i integrada d’aquest col·lectiu per part de tots els agents implicats: salut, educació i serveis socials”.

Cal recordar que actualment Menorca només permet fer ingressos hospitalaris a persones amb problemes de salut mental majors de 18 anys, obligant, així, en els casos de menors haver-se de desplaçar a Mallorca per poder rebre aquest atenció amb condicions.

En l’àmbit educatiu, i també amb coordinació amb el Govern autonòmic, han afegit que “crearem una aula descolarització compartida on els i les alumnes amb un trastorn de conducta greu, i que no poden assistir de manera regular al centre docent per a les seves conductes disruptives, puguin seguir un itinerari formatiu sense haver de desvincular-se del seu centre de referència”.

Per últim, les socialistes han reiterat la idea que “disposar a Menorca d’aquests serveis especialitzats resulta imprescindible. Serveis on es pugui, per una banda, ajudar i orientar a les famílies i, per l’altra, atendre els joves de manera individual o en grups reduïts, oferint a cadascun les eines necessàries que els permeti sobreposar-se a les dificultats i tenir una vida normalitzada i feliç”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.