Eugenio Ayuso, candidat de Ciutadans al Consell «Cada vot a Ciutadans valdrà per 10»

Llorenç Allès / Ciutadella – Eugenio Ayuso és el candidat de Ciutadans al Consell de Menorca. Durant aquests quatre anys ha exercit com a conseller del partit, exercint tasques d’oposició i control a l’equip de govern. Ara, torna a encapçalar una candidatura que, segons diu, aspira fins i tot a presidir la institució, però a la que les enquestes situen al límit entre el ser i no el ser, en la línia del partit a nivell estatal. Ayuso es proposa revertir aquesta percepció, a partir del balanç de la feina feta i de les propostes que presenta.

Quin balanç fa de la feina feta per l’equip de govern durant aquest mandat?
El balanç de l’equip de govern actual és bastant dolent, molt precari i nefast. Després de vuit anys agònics, el tripartit no ha aconseguit complir allò que va prometre. Ara tornen a presentar-se a les eleccions repetint les mateixes promeses incomplertes que fa vuit anys.

Quin balanç fa de la seva feina d’oposició?
Des del primer dia d’oposició Ciutadans ha demostrat ser un partit preparat per a governar Menorca. Hem realitzat una oposició responsable, amb propostes disruptives i valentes, sempre de la mà de les associacions i dels nostres veïns. Sempre hem estat disposats a debatre sobre les solucions que Menorca necessita per a abordar els problemes que arrossega des de fa trenta anys i que avui dia segueixen sense resposta.

Estem molt convençuts que les solucions per als problemes que arrossega Menorca passen per la mà de Cutadans i que aquestes solucions només podran portar-se a la pràctica si noltros presidim el Consell Insular”.

Per què es presenta com a candidat de Ciutadans al Consell?
Per a presidir el Consell Insular, aportant solucions disruptives a tots aquells problemes que arrossega Menorca. Ho faig amb un programa basat en la sostenibilitat com a objectiu transversal per a resoldre les incongruències de l’actual equip de govern, atrapat en l’immobilisme i la incapacitat per a gestionar. Sostenibilitat real per bandera preservant el medi ambient, solucionant el problema dels residus, les aigües brutes, la contaminació d’aqüífers, qualitat de l’aire i preservant la biodiversitat. Sostenibilitat a la vegada que desenvolupem una activitat econòmica forta, al voltant de la circularitat de la destinació turística, potenciant la producció de la indústria i el producte de quilòmetre zero, el sector primari i les activitats tecnològiques. També sostenibilitat en l’àmbit social, perquè els menorquins puguem formar part de l’avanç en l’economia de Menorca gaudint de millors serveis, instal·lacions i infraestructures públiques. Estem molt acostumats a promeses incomplertes i incongruències, com per exemple que es parli de quilòmetre zero però que en canvi a la cafeteria de l’Hospital la llet arribi de Galícia. Es parla de reducció de la despesa pública, però el Consell cada dia gasta més en electricitat i telèfon mòbil. Amb el tema d’aigua potable, Menorca importa cada any més de 40.000 tones d’aigua embotellada, per no parlar de l’aigua depurada que es tira a la mar o de totes aquelles urbanitzacions que després de més de trenta anys segueixen sense canalització d’aigües brutes, amb depuradores obsoletes que no funcionen de manera òptima i eficient. Si parlam d’energia renovable, que en els últims vuit anys ha estat un tema bandera, el parc eòlic de Milà pràcticament està sense produir energia, i les seves costoses avaries llancen uns resultats deficitaris que fan avergonyir. Presidint el Consell Ciutadans tot això i molt més canviarà.

Presentar-se per Ciutadans avui és anar contra corrent?
Presentar-se per ciutadans és estar en el lloc i moment adequat. A més, entre el 8 i el 10% de la població de Menorca se sent liberal-progressista, en sintonia amb altres països europeus, i som l’únic partit que representa aquest espai de centre liberal. Ens presentem amb l’aval de la bona feina feta en l’oposició, denunciant irregularitats i aportant també les solucions més assenyades als grans dilemes de l’Illa.

Amb quines expectatives es presenta Ciutadans al Consell?
Amb la convicció que cada vot a Ciutadans valdrà per deu, i de tenir una força i energia suficient per a ser claus en la formació del nou Govern insular. Estem molt convençuts que les solucions per als problemes que arrossega Menorca passen per la mà de Cutadans i que aquestes solucions només podran portar-se a la pràctica si noltros presidim el Consell Insular.

Què li diria a aquells que donen per fet que Ciutadans desapareixerà?
Sempre que hi hagi gent valenta, responsable i ben preparada, amb moltes ganes d’aportar i canviar les coses a millor, com les que m’acompanyen en la candidatura a la Presidència del Consell, els menorquins de centre liberal i progressista de Menorca poden estar ben tranquils que estaran molt ben representats.

El paper de Ciutadans passa per ser la crossa del PP per a formar govern, en cas que es pugui?
Cada vot a Ciutadans valdrà per deu. Serem decisius i formarem govern parlant només de propostes i solucions. Estic preparat per a presidir el Consell Insular, amb un projecte diferent per a Menorca i amb gent apassionada i molt preparada.

Com convenceria a l’electorat que vostès no són el mateix que el PP?
El paper de Ciutadans serà fonamental perquè representam un espai propi, que cap altre partit a Menorca, ni PSOE ni PP, representen. Existeix un electorat que, sense un partit com Ciutadans, se sent políticament orfe. Som diferents dels socialdemòcrates o dels conservadors, això es pot veure clarament a Europa, al Parlament Europeu, on Ciutadans pertany a la família dels Liberals Europeus i al grup Renew Europe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.