Coronen Carles III com a rei d’Anglaterra Milers de persones es congreguen al carrer per seguir la cerimònia

Carles III ha estat coronat aquest dissabte com a rei d’Anglaterra en una cerimònia que ha tingut lloc a l’Abadia de Westminster. Carles i la seva dona, Camil·la, han arribat en carruatge des del Palau de Buckingham davant de l’atenta mirada de milers de persones que es congregaven als carrers en un dia gris amb pluges fines. Després de Carles, ha estat el torn de Camil·la, que també ha estat coronada com a reina d’Anglaterra. Prèviament, diversos militants del grup Republic han estat detinguts. Portaven pancartes contràries a la monarquia.

Els convidats a la cerimònia, vinguts de tot el món, han començat a arribar a Westminster des de primera hora, entre ells membres d’altres cases reials, presidents i primers ministres, actors i cantants. A la cerimònia ha assistit el fill petit del rei, Enric, però no la seva parella, Meghan Markle, ni els seus fills, Archie i Lilibet.

Després de ser ungit com a rei amb oli darrere d’un biombo, passades les 13.00 hores hora catalana, l’arquebisbe de Canterbury ha col·locat la corona de Sant Eduard al cap del rei i ha cridat el ‘God save the king!’. Després li ha tocat a la ja reina Camil·la i la cerimònia ha continuat amb la missa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.