Dotze centres participen als Balearskills d’electricitat i refrigeració a l’IES Pasqual Calbó de Menorca Menorca enceta la competició de les competicions de Formació Professional que han de seleccionar les representants Balears a la fase estatal

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i el director territorial d’Educació de Menorca, Joan Marquès, ha assistit al segon dia de les proves de les skills d’Instal·lacions Elèctriques i de Refrigeració i aire condicionat que tenen lloc a l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó.

En total, a les dues proves, hi participen  15 alumnes de 12 centres, 11 a la prova d’electricitat i 4 a la de refrigeració.

Menorca ha estat l’encarregada d’encetar la competició per excel·lència de la Formació Professional, que en la seva fase autonòmica, Balearskills, té l’objectiu de triar els millors alumnes de cada especialitat per representar Balears a la fase estatal.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha posat de manifest que  aquesta competició serà un èxit ja que tenim l’experiència de la darrera edició. Al que ha afegit que ja hi ha la percepció de que la formació professional ha de tenir quantitat i qualitat, amb gent cada vegada més competent, més  professional i més qualificada. A més ha destacat que amb aquesta competició d’skills que comença a Balears però continua a Espanya, Europa i al món, el que volem es que els alumnes siguin els millors i demostrin mitjançant la seva feina que estan preparats per una bona inserció professional. A la vegada que es dona prestigi a l’FP en tots els sentits, a nivell de centres, empreses i famílies. A les Illes Balears l’FP ha fet un canvi quantitatiu, de qualitat, de famílies, docents, alumnes i empreses, amb l’idea de seguir creixent i consolidant aquest model.

Per la seva part el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha declarat que en aquesta competició el que fan els alumnes és demostrar les seves capacitats i habilitats, i s’ha de posar de relleu la importància del que se fa a la formació professional per atendre no només les necessitats que se detecten en els centres productius a la vegada que també se contribueix a la diversificació del teixit productiu de les Illes Balears.

Cal recordar que a l’anterior edició dels skills, per primera vegada a Balears, dos representants illencs varen aconseguir arribar al Mundial, Worldskills, la mallorquina, Elsa Delgado i el menorquí, Kevin Llopis. Aquest darrer, precisament, a l’skill d’Instal·lacions elèctriques com a alumne del Calbó. Per arribar-hi abans varen aconseguir 2 medalles d’or als seus skills respectius (skills: Servei de restaurant i bar i Instal·lacions elèctriques). A més a més, es varen aconseguir 3 medalles d’argent (skills: Floristeria, Desenvolupament web i Administració de sistemes en xarxa).

Des de Mallorca participen a les proves celebrades aquests dos dies a Menorca els centres CIFP Joan Taix, CIFP Pau Casesnoves, IES Arxiduc Lluís Salvador, IES Felanitx, CIFP Pere de Son Gall, CIFP Politécnic de Llevant, IES Politècnic, IES Puig De Sa Font i IES Son Pacs. Des de Menorca participen l’IES Josep Maria Quadrado i l’IES Pasqual Calbó I Caldés. I des d’Eivissa, l’IES Isidor Macabich.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.