Juana Mari Pons, candidata del PP "Necessitam gent que sigui propera"

Itziar Lecea / Ciutadella – Juana Mari Pons és la més veterana dels caps de llista que es presenten a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Tant a posició de govern com a l’oposició, darrer càrrec que ha ocupat, han estat 10 anys que ha acumulat d’experiència. És la primera vegada que dona la passa endavant i es presenta com a alcaldable. Aquest divendres presenta la llista del PP

Què ha impulsat el fet de donar la passa i encapçalar la llista del PP a Ciutadella?
A jo m’agrada la política. Però mai m’ho havia plantejat. Sí que és cert que a dintre del partit s’havia comentat el fet de canviar de perfil, perquè feia anys que presentàvem un candidat home. Diria que va ser una cosa meditada, però també que es va donar. M’agrada molt fer feina pel poble i ajudar en tot el que puc, a banda que estic en un moment vital que m’ho permet, tot i les meves responsabilitats familiars.

Com descriu la llista del PP?
Tenia clar que no volia que tots els candidats de la llista fossin nous. A l’Ajuntament hi falta experiència i crec que s’ha de saber on es va. Per açò he apostat per l’experiència, perquè fossin persones feineres i honrades, independentment dels estudis, i he fet un perfil molt planer i que estiguin a prop de la gent. Repeteixen tres persones als llocs de sortida, que seran els que aportaran l’experiència, però la resta són nous. Hem integrat a persones d’altres partits, també. El meu objectiu era formar un equip que tingués com a prioritat fer feina per la gent i amb la gent. Així, m’acompanyen, amb experiència, persones com Joan Benjam i Esperanza Juaneda, i entren perfils com els de Miguel Pablo Fullana, Maria Àngels Torres i Marc Marquès. Si els hagués de definir diria que són gent solidària. En la societat en què vivim, som cada vegada manco solidaris, empàtics, i necessitam un equip que sigui proper en política municipal.

Quines són les apostes fortes del programa?
No faig grans promeses perquè hem de saber com està l’administració a dia d’avui. Fa uns anys hi havia 21 milions d’euros i ara n’hi ha 3. Hem de saber com queda la pujada de l’aigua dessalada, que ara pujarà un 30%. Si hem d’assumir el cost l’Ajuntament, hem de saber quins límits tindrem. Per tant, no vull fer grans promeses que després no pugui complir. No vull enganar al ciutadà. Hem de ser el més honestos possible. A jo em va tocar governar en un moment en què vam patir molt al consistori i crec que el més important és valorar bé la situació econòmica.

Sí que tenim clares algunes prioritats que volem escometre, com la neteja de carrers que per jo ha estat nefasta, necessitam més control i tenir els carrers nets. També hem de mirar per la deixadesa, amb arbres malament, rajoles rompudes… Hem d’aclarir Ciutadella. També tenc intenció de llevar burocràcia, intentar que les llicències d’obra siguin àgils i estar al costat del ciutadà. Si els capvespres els regidors han d’anar a l’Ajuntament a atendre les persones, hi aniran.

Hi ha projectes de legislatures passades que hagin d’agafar un altre rumb?
Mirarem la possible cessió d’ús de la tanca per ampliar el centre de salut del Canal Salat, que queda a prop de Santa Rita, i que seria una execució del Govern Balear. A banda, volem resoldre moltes de les coses que hi ha per tancar. Per exemple: el clavegueram de Cala Morell, que es podria fer amb Fons Europeus i no hauríem ni tan sols d’invertir doblers municipals. No pot ser que hi hagi un projecte presentat i no s’hagin ni resolt les al·legacions des del 2019. Un altre tema és el Pla General, que no tenim aprovat tampoc perquè estem pendents de resoldre les al·legacions. És una inseguretat jurídica important pels ciutadans que s’hauria de resoldre prest. També volem acabar el B9, fer créixer el polígon industrial, que fa anys que el projecte està aturat. I, en altre terme, cercar parcel·les per cedir-les a ús social.

Pel que fa a deures que volem donar a altres administracions, ens agradaria que el Consell obrís la cova de Na Megaré, de Cala Blanca.

Pel que fa al geriàtric municipal, voldríem cercar finançament per poder-lo habilitar -estem xerrant, sembla, d’una obra de 10 milions d’euros. I quant a l’Escola de Música, voldríem, com ja vam dir l’any 2019, trobar una altra ubicació. Allà on s’ha plantejat durant aquesta legislatura veim que es lleven aparcaments, està molt al centre de Ciutadella. Noltros creim que la zona ideal és al costat dels cines, on és fàcil accedir i deixar infants amb cotxe i queda a prop de l’estació d’autobusos. Que és un altre tema que volem aclarir de la mà del Consell.

Així el resum és…
No podem començar coses noves sense resoldre el que està a mitges. Per tant, grans promeses electorals no en tenim. El que volem és tancar projectes que fa massa temps que són provisionals, escometre el que és necessari i urgent i estar al costat de la gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.