Les Illes Balears registren la millor despesa turística en un primer trimestre de l’any: 968,09 milions fins a març

Les Illes Balears han registrat durant el primer trimestre de 2023 el millor inici d’any de la seva història en matèria turística, en despesa i rendibilitat dels visitants, tant nacionals com internacionals. En concret, fins a març s’ha registrat la major despesa turística de la sèrie històrica per a aquest període, 968,09 milions d’euros, un 16,6% més que l’anterior millor registre, que va ser en 2018.

A més, tal com posa de manifest l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) feta públic avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i el Ibestat, que afegeix la variable del turista nacional, la despesa mitjana per visitant durant els tres primers mesos de 2023 ha estat de 905,43 euros, un 20% per sobre de les dades de 2019 en el mateix període. I la despesa mig diària per turista -tant nacional com internacional- també se situa en un nivell alt, 129 euros, per sobre de les dades de 2019 o 2018, els més alts fins avui en el primer trimestre de l’any.

Segons Egatur, les Illes Balears van acumular durant el primer trimestre una despesa de 758 milions d’euros dels turistes internacionals durant les seves vacances en l’arxipèlag, als quals cal sumar els 210,09 milions desemborsats pels turistes nacionals.

Flux de turistes

Respecte a les arribades de visitants, les illes van tancar març amb l’arribada de 545.319 turistes, tant internacionals com nacionals. En concret, van arribar 360.664 visitants internacionals i altres 184.655 nacionals. Així, les Illes Balears van tancar el primer trimestre amb un total de 1,06 milions de visitants, la segona dada més elevat de tota la sèrie històrica, només superat per les xifres de 2019, quan van arribar 1,09 milions, tant nacionals com internacionals, tal com posa de manifest l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR) i el Ibestat.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat avui aquestes dades i ha assegurat que “augmenten els ingressos sense que augmenti el nombre de turistes, perquè l’aposta de les Illes Balears és per la qualitat enfront de la quantitat”. En aquesta línia, el conseller ha afegit que, amb aquests resultats es demostra que “Balears no necessita créixer en places turístiques”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.