El PP es compromet a aplicar les mesures protectores de la primera infància Vilafranca, ha signat el document que ha realitzat la Comissió Tallafocs per posar en marxa mesures de protecció per al col·lectiu de 0-3 anys

El candidat del Partit Popular al Consell Insular de Menorca, Dolfo Vilafranca, ha signat el document que ha redactat la Comissió Tallafocs per aplicar mesures protectores per al col·lectiu de 0-3 anys de Menorca. Vilafranca es compromet a aplicar aquestes millores, ja que algunes es contemplen al programa de govern del PP, i que se sumaran al ferm compromís per part de la formació a impulsar la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys.

Una de les demandes de la Comissió Tallafocs és l’aplicació de mesures de cura de la salut mental al col·lectiu. El Partit Popular aplicarà mesures urgents en aquesta matèria davant del greuge de la pèrdua de l’equilibri emocional arran de la pandèmia. “Som conscients de la problemàtica, per això treballarem per implementar serveis psicològics en tots els cicles educatius, afavorint la detecció precoç a l’àmbit escolar, amb sistema d’orientació i la seva derivació als dispositius específics de salut mental”, ha explicat. A més, es dotarà de recursos humans i tècnics per aplicar mesures de cura de la salut mental dels infants, de les famílies i dels equips educatius per a la prevenció, la detecció i el diagnòstic precoç, que són imprescindibles.

L’entitat que vetlla pel benestar de la primera infància també demana que hi hagi una justícia climàtica, com per exemple amb millores de climatització els centres, dotant de més ombres les escoletes i les zones de joc públiques, a les quals també es preveu la instal·lació d’infraestructures per al col·lectiu de 0 a 3 anys.

El candidat popular ha assegurat que la formació treballarà des del Consell de Menorca per reduir la sobreexposició als dispositius digitals i pantalles a la primera infància. L’objectiu és informar, orientar i reglamentar en el cas de les escoletes els principals entorns educatius del nen, la família i l’escola, perquè se’n faci un ús responsable de les pantalles. A més, el programa de govern preveu engegar campanyes eficients per a la prevenció de l’ús de noves tecnologies. Pel que fa als espais públics també com a llocs de convivència i trobada entre nens i famílies, Vilafranca s’ha compromès a fomentar-los. Per aconseguir-ho, gestionarà conjuntament amb la resta dadministracions perquè els patis dels centres es puguin utilitzar en lhorari no lectiu.

L’alimentació sana és també un dels aspectes que destaca la Comissió Tallafocs. És per això que Vilafranca assegura que treballarà perquè hi hagi una oferta de serveis de menjador, incloent-hi els períodes no lectius per les famílies de nens que tenen una ajuda, i mesures que permetin zero malbaratament alimentari als centres d’educació infantil.

A més d’aquestes mesures, el candidat popular al CIMe ha explicat que també es posarà en marxa un servei d’orientació educativa, d’acompanyament i suport a les famílies per fer gestions i tràmits, i es reforçarà el servei d’atenció a les necessitats educatives especials amb atenció específica a la diversitat mitjançant equips d’atenció primària (EAP).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.