Héctor Pons aposta per 100 nous habitatges socials a Maó i la creació d’un cens de locals buits que es puguin convertir en vivendes

 L’alcalde de Maó i candidat del PSOE a les properes eleccions municipals del 28 de maig, Héctor Pons, ha presentat avui les principals propostes del seu equip amb l’objectiu de garantir l’accés a un habitatge digne dels ciutadans i ciutadanes de Maó. Destaca la cessió de 6 noves parcel·les municipals per a la construcció de diferents modalitats d’habitatge social, treballant amb el sector públic i privat, que sumarien al voltant de 100 nous domicilis. A més, proposa l’elaboració d’un cens municipal de locals que portin anys buits, que reuneixin les condicions necessàries per convertir-se en habitatges i informar als seus propietaris que tenen l’opció de reconvertir-los en domicilis.

En aquest sentit, Héctor Pons ha explicat que: “L’accés a l’habitatge és una de les principals preocupacions i reptes que hem d’afrontar. Gràcies a l’ordenació urbanística responsable i sostenible que hem realitzat des del PSOE a l’Ajuntament, Maó s’ha convertit en un referent a Menorca i a Balears i ha entregat 87 pisos de lloguer social durant els darrers 4 anys. Però som plenament conscients que encara queda molta feina per fer, per aconseguir a tothom a Maó pugui accedir a un habitatge digne a un preu raonable”.  

En aquest sentit, l’alcalde de Maó ha assegurat que, “Per açò, una de les nostres prioritats és seguir fent feina tant amb el sector públic com amb el sector privat, per ampliar la construcció de diferents modalitats d’habitatge social i accessible per a tothom a Maó”. D’aquesta manera, Héctor Pons ha concretat algunes de les principals propostes de l’equip del PSOE Maó a l’Ajuntament per als propers 4 anys:

Cedir l’ús de la parcel·la situada entre el nou geriàtric i el carrer Gurmersind  Gomila a cooperatives o promotores que apostin per al lloguer social.

Elaborar un cens de locals que faixi anys que estan buits a Maó, que reuneixin les condicions necessàries per convertir-se en habitatges i informar als seus propietaris que tenen l’opció de reconvertir-los en domicilis.

Fer realitat la construcció d’un aparcament soterrat i una promoció d’habitatges per al lloguer, en el solar recuperat per l’Ajuntament al Carrer Vasallo.

Cedir l’ús de 4 noves parcel·les, situades entre la Via Ronda i Borja Moll, per a la construcció de diferents modalitats d’habitatge social.

Prioritzar la tramitació, i facilitar amb bonificacions aquelles reformes que tenguin com objectiu final el lloguer social.

Facilitar la viabilitat de nous models d’equipament residencial, com per exemple projectes intergeneracionals de vivendes compartides i/o projectes amb espais de serveis comuns.

En aquest context, l’alcalde i candidat del PSOE Maó, Héctor Pons ha afirmat que “L’objectiu de la nostra acció de govern a Maó són les persones i les seves necessitats. Per açò, posam en marxa tota una sèrie  d’equipaments i serveis per garantir una vida digna als nostres ciutadans i ciutadanes. Des del  respecte a la diversitat i lluitant per la integració i la igualtat de totes les persones. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.