Bahia: Cuina d’autor amb les millors vistes de Santandria

 El restaurant de l’Hotel Bahia és tot un clàssic a l’illa, on a més de la seva reconeguda cuina d’autor i mediterrània, gaudeix d’una de les millors terrasses amb vistes a la mar, a la platja de Santandria i també als fosquets per a viure una de les millors i més espectaculars postes de sol.

El Bahia va ser el primer hotel de platja que es va construir a Ciutadella, als anys 50, i des de fa més de 20 anys està dirigit de manera familiar per Erik Waserfällen, primer i des de fa uns anys per Donat Meier, que han sabut fer d’aquest lloc privilegiat un referent de la bona cuina a l’illa, on comparteixen espai menorquins i turistes nacionals i internacionals que tenen com a referent la seva cuina d’autor, a més dels arrossos a la paella i les especialitats en peix fresc del dia.

Anar al Bahia és anar a viure una experiència gastronòmica amb una excel·lent relació qualitat preu, per una banda, i a gaudir de les seves espectaculars vistes per altra, que el converteixen en un restaurant únic a l’illa.

Rap amb salsa de safrà, Restaurant Hotel Bahia. Foto: Bep Al·lès

A més de la seva carta de cuina internacional, arrossos, cuina marinera i peix fresc de l’illa, és més que recomanable el seu menú especial dels caps de setmana, que té vigent en temporada baixa, i que és seguit per un bon nombre de ciutadellencs i ciutadellenques que aporfiten els primers i darrers dies de bon temps per a gaudir de la terrassa i del bon menjar.

Tataki de tonyina vermella. Restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

A la nostra darrera visita vam optar pel seu tataki de tonyina vermella, que el preparen de meravella, juntament amb els seus musclos de roca a la planxa, per tal d’obrir boca. De segon ens vam deixar aconsellar per Donat, que va ser elegit fa uns anys com a millor cap de sala i sumiller de Menorca per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, que ens va recomanar el peix del dia, en aquest cas anfós, molt ben cuinat, en el punt exacte del peix, a més d’un guarniment més que correcte, cosa que avui en dia, a vegades, no sol passar. Els peixos al forn i a la brasa, en són una de les seves especialitats.

Llenguado farcit de porros, restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès©

Altres plats que us recomanam són el llenguado a l’estil Bahia, la seva broqueta de gambes i bacó, les gambes vermelles a la planxa o la carn d’anyell, pel fet que és un dels restaurants on millor la saben cuinar.

Paella mixta al restaurant de l’Hotel Bahia, a Santandria. Foto: Bep Al·lès©

Però si en sou amants dels arrossos, el Bahia és una bona opció per a una paella amb vistes a la mar. Paella mixta, de marisc, arròs negre, caldós i també demani el dia en que organitzen la seva barbacoa setmanal.

També és el lloc ideal per a quedar a prendre una copa abans de sopar, si es vol gaudir de la posta de sol, com també a la terrassa després de dinar o sopar per a fer sobretaula, acompanyats de combinats, còctels o licors, com la seva grapa.

Vistes des de la terrassa del Bahia a Santandria

És recomanable reservar taula, tant als migdies com a les nits, al ser un lloc que té demanda, especialment els mesos d’estiu i els caps de setmana.

Ambient cosmopolita i mediterrani, bon servei a la sala i molt bona cuina són les cartes de presentació d’aquest petit restaurant a un lloc privilegiat i amb molt d’encant.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.