Dolfo Vilafranca aposta per polítiques actives en matèria de joventut El candidat popular proposa una millora en el sistema de les beques d'estudiants, per agilitzar-ne el pagament i que es cobrin abans de l'inici del curs següent

El candidat popular al Consell Insular de Menorca, Dolfo Vilafranca, aposta per unes polítiques actives que pensin en els joves de forma transversal, posant al centre aspectes fonamentals com l’educació, l’ocupació, l’habitatge, el transport, el lleure i la cultura. “Una aposta clara i decidida pels joves. Donarem prioritat a les accions perquè el col·lectiu mereix una consideració especial, necessitem remoure les barreres que dificulten l’accés al món laboral i professional”, ha afirmat Vilafranca.

Un dels compromisos claus per al PP és fer un Pla de Primera Inserció Laboral per a joves amb formació, així com, el desenvolupament de cursos remunerats per a joves sense qualificació. El candidat popular també ha destacat la millora en el sistema de les beques dʻestudiants, “agilitzarem el pagament perquè es cobrin abans de lʻinici del següent curs”. Per facilitar els diferents processos i agilitzar els tràmits administratius que tot això comporta, la formació popular posarà en marxa un servei d’orientació educativa, d’acompanyament i suport a les famílies per fer gestions, amb especial atenció al tracte directe, coordinació i protocols de treball per optimitzar procediments i accelerar els pagaments.

Tampoc els joves queden al marge dels greus problemes existents per poder accedir a un habitatge, són els que pateixen més les dificultats per poder independitzar-se i formar una família. Des del PP s?impulsarà una línia d?ajudes i subvencions en matèria d?habitatge, complementària i compatible amb les ajudes estatals i autonòmiques.

“És fonamental fomentar alternatives d´oci responsable per a joves, que els permeti gaudir d´una forma adequada del seu temps lliure”, ha afirmat Vilafranca. El candidat popular al Consell proposa la creació d‟un programa d‟activitats que combinin societat, cultura i esport per als joves de 18 a 28 i es posaran en marxa convenis de col·laboració amb els altres Consells Insulars per a la realització d‟intercanvis culturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.