L’Escola de Turisme de Balears formarà cambreres de pisos i governantes a Menorca Estrenarà el pròxim curs les acreditacions d'Operacions Bàsiques de Pisos i Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments, esperades des de fa anys pel sector turístic de l'Illa / Les classes es desenvoluparan en les reformades instal·lacions de l'Hotel Port Ciutadella, gràcies al conveni signat amb Set Hotels

El director general de Set Hotels, Paco Mercadal, i la directora de la ETB en Menorca, Maria Benejam.

L’Escola de Turisme de Balears (ETB) impartirà a Menorca els cursos de formació per a cambreres de pisos i governantes. Les classes es desenvoluparan en les renovades instal·lacions de l’Hotel Port Ciutadella gràcies al conveni signat amb Set Hotels. D’aquesta manera, el pròxim curs el sector turístic menorquí veurà complerta una de les seves principals demandes gràcies a l’acreditació obtinguda per la ETB per a desenvolupar la formació oficial dels certificats de professionalitat en Operacions Bàsiques de Pisos i Gestió de Pisos i Neteja en Allotjaments.

Aquestes dues especialitats sempre han sofert un dèficit de personal a Menorca i feia molts anys que no es comptava amb formació oficial a l’Illa. Per aquest motiu les empreses i els treballadors del sector d’allotjaments portaven molt de temps reclamant una certificació específica entre personal de pisos que volia optar a una millora de categoria i poder acreditar la formació com a governanta d’hotel.

La ETB s’encarregarà, a més, d’orientar a totes les persones interessades per a obtenir les certificacions requerides prèviament. Per al curs de governanta, que és de nivell III, és necessari tenir el Batxillerat, FP grau mitjà/grau superior, proves d’accés a Grau superior o accés a universitat a majors de 25 anys, etc. També es pot accedir després de cursar un curs professional de nivell II o nivell III de la mateixa família professional, o tenir les proves de competències del nivell III, o haver acreditat l’experiència laboral.

A més, la reforma del reglament d’Estrangeria aprovada l’any passat permet que els immigrants residents a Espanya que vulguin formalitzar el seu arrelament per formació puguin formar-se per a obtenir un lloc de treball en els sectors com el turístic, amb una àmplia demanda d’ocupació, puguin completar la seva formació en els centres acreditats. La ETB compleix amb tots els requisits exigits per l’Administració per a desenvolupar aquests cursos i, a més, ofereix cada any una àmplia oferta de cursos professionals en tota Menorca en les demandades famílies professionals de Hoteleria, Turisme i Sociosanitari. Així mateix, el centre posa a la disposició dels seus alumnes un servei d’orientació i contractació posterior.

Els cursos professionals de Hoteleria i Turisme, on s’inclou la formació de cambreres de pis i governantes, es desenvoluparan en les recentment reformades instal·lacions de l’Hotel Port de Ciutadella, gràcies al conveni signat per la directora de la ETB a Menorca, Maria Benejam, i el director general de Set Hotels, Paco Mercadal. D’aquesta manera, es continua amb la vinculació entre totes dues entitats, que es remunta a 2012, quan es va segellar el primer acord entre el centre educatiu i l’Hotel Agamenón des Castell per a impartir els certificats de professionalitat d’hostaleria i especialitats formatives d’idiomes.

Així mateix, la ETB manté en la seva seu de Ciutadella la formació en Especialista en Gestió Turística, la Formació Professional reglada amb cicles formatius de grau mitjà com a Tècnic en Gestió Administrativa, i de grau superior com a Agències de Viatges i Esdeveniments o Màrqueting i Publicitat; a més de certificats de professionalitat i especialitats formatives del Servei d’Ocupació dels Illes Balears (SOIB) i la formació bonificada per a empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.