Menorca destaca a Expovacaciones com una de les illes millor preservades de Balears

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha participat el passat cap de setmana a la fira Expovacaciones a Bilbao, on els visitants van valorar l’illa com la millor preservada de Balears. De fet, l’expositor de Menorca va ser un dels millor valorats i val a dir que es va reutilitzar el mateix que es va emprar a FiturTechy, el fòrum de debat de Fitur, i que es va realitzar amb materials sostenibles i reciclables com veles de vaixells, fusta, cartó i paper.

L’estand de Menorca va ser un dels més visitats del pavelló 1 de Bilbao Exhibition Center. En aquest sentit, la majoria de les consultes van estar relacionades amb els viatges a l’illa fora de temporada, ja que valoren molt la connexió aèria existent amb Menorca. En concret, els tècnics de la Fundació van respondre especialment a qüestions relacionades amb el senderisme pel Camí de Cavalls, la gastronomia, els mercats artesanals, els monuments megalítics, els restaurants amb producte local i informació sobre els racons menys turístics. Als visitants també els va sorprendre de forma positiva el fet que Menorca sigui una destinació Starlight, un concepte que no coneixien de l’illa.

Les portes d’Expovacaciones es van tancar el diumenge després de rebre la visita de 20.698 assistents, que van aprofitar la celebració de la fira per a organitzar les seves pròximes vacances. Sens dubte, les ganes de bon temps i de viatjar van quedar patents durant les tres jornades d’aquesta cita turística.

Més de 180 marques expositores han participat en aquesta quaranta-tresena edició de la fira, entre les quals hi havia representants de la pràctica totalitat de destins de l’àmbit estatal i la participació internacional del Japó com a Destí Especial, Portugal, França o Cuba, entre altres.

La cita turística, que va ser inaugurada el divendres 5 de maig pel conseller de Turisme, Comerç i Consum del Govern Basc, Javier Hurtado, va comptar també amb una extensa programació d’activitats, degustacions, demostracions i xerrades.

A més, i per segon any consecutiu, la fira Expovacaciones ha estat acreditada amb el segell Erronka Garbia pel seu compromís amb el medi ambient. Per a aconseguir aquesta certificació, l’organització ha aplicat un pla per a comptabilitzar i minimitzar els residus i propiciar, a més, la seva recollida selectiva; il·luminar i climatitzar l’espai de forma més eficient, i reduir el consum d’energia dels estands. Erronka Garbia, és un segell que atorga Ihobe-Societat Pública de Gestió Ambiental del Govern Basc, que reconeix aquells esdeveniments que integren mesures ambientals en el seu disseny i organització.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.