Héctor Pons ampliarà fins a 3.100 les lluminàries renovades a Maó i millorarà la xarxa de pluvials de POIMA per evitar inundacions

El candidat socialista a les eleccions municipals, Héctor Pons, aposta per la modernització de la infraestructura de recollida d’aigües pluvials del polígon industrial de Maó. Segons explica l’actual batle de Maó al seu programa electoral, la millora d’aquesta xarxa ha d’evitar que es repeteixin els habituals episodis d’inundacions quan plou molt intensament.

“Després de la renovació d’enllumenat i voreres a Poima, – afirma Héctor Pons – necessitam fer una passa més, i iniciar les obres de recollida d’aigües de pluja i que aquesta aigua es pugui reutilitzar”. I afegeix: “Serà una feina grossa i amb una gran inversió, però pensam que és fonamental”.

Héctor Pons defensa també la creació d’una comunitat energètica a Poima i a la resta de nuclis del municipi, amb empreses i administracions, per tal de compartir l’energia generada  a instal·lacions fotovoltaiques instal·lades a cobertes i aparcaments. “Hem d’aconseguir que empreses i usuaris puguin aprofitar aquesta energia generada pagant un preu més baix, i reduir així el consum d’energia de combustibles fòssils que és més costosa econòmicament i que també suposa un alt cost pel medi ambient”, explica.

Pel què fa la reforma i modernització d’infraestructures, el Psoe Maó vol seguir millorar l’enllumenat públic del municipi, i es compromet a renovar 2.000 punts de llum, després que al darrer mandat se n’hagin substituït més d’un miler. D’aquesta manera, Héctor Pons assegura “veure’s amb la capacitat de reduir la despesa energètica i a la factura de la llum del municipi”, a favor d’una millor il·luminació, més sostenible i amb mecanismes de control remot per resoldre avaries amb més agilitat.

Per últim, Héctor Pons continuarà amb la reforma de carrers de Maó, per tal de separar les aigües brutes de les netes i evitar que les residuals acabin al Port. “No ens podem permetre que es repeteixi la imatge de la gran taca d’aigua bruta al port de Maó”, afegeix el batle de Maó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.