PSOE Ciutadella: “És una decisió precipitada. Peatonalitzar Es Born no només és llevar els cotxes: és omplir la plaça de vida”

La decisió de peatonalitzar Es Born a les portes de l’estiu és una decisió precipitada per al PSOE, soci de govern de PSM i Gent per Ciutadella a l’Ajuntament de Ciutadella, però que ha manifestat la seva discrepancia amb la iniciativa liderada per les altres dues formacions. Els socialistes expliquen que “ratificam la nostra aposta per la peatonalització de la plaça”, però afegeixen que “prendre aquesta decisió ara, a les portes de les eleccions i de l’estiu, és precipitat. És, segurament, una de les decisions en matèria de mobilitat i de disseny urbà que més afectarà al conjunt de la ciutat, i pensam que és necessària una planificació global a mig, curt i llarg termini”.

Els socialistes entenen, per una banda, que el trasllat dels aparcaments que es llevaran des Born a l’estacionament de darrera L’Oar “no dóna resposta a les necessitats actuals de la mobilitat a Ciutadella, menys encara a les portes de l’estiu, quan el volum de trànsit rodat es dispara i també ho fan les necessitats d’aparcament. Els darrers estius hem vist com creixia la demanda de nous estacionaments, i creiem que és prioritari crear noves bosses d’aparcament abans de simplement traslladar els aparcaments des de la plaça des Born a aquest nou estacionament”. Des del PSOE es deixa clar que aposten per una mobilitat sostenible a Ciuatdella, però precisament perquè creuen en la necessitat d’aquest canvi, entenen que les mesures que s’implementin no es poden iniciar durant els mesos de major trànsit rodat a la ciutat, perquè les dificultats per dur-les a terme seran majors.

A més, des del PSOE es considera que peatonalitzar Es Born no es pot limitar a buidar la plaça de cotxes. “No volem una plaça plena d’asfalt, sinó un espai ple de vida i pensat per a les persones”, explica la candidata a la batllia, Carol Cerdà. Els socialistes consideren imprescindible “un projecte per omplir de vida i contingut la plaça. Entenem que Es Born ha de ser un espai per a la ciutadania, però no és suficient amb treure els cotxes, sinó que s’ha de trobar la manera per combinar els usos i els aprofitaments que es pot donar a un espai únic, emblemàtic i molt ample. En aquest sentit, des del PSOE som partidaris de la modificació de l’ordenança d’ocupació de via pública, per permetre algunes terrasses a la plaça, cosa que hores d’ara no s’ha fet ni previst”.

Carol Cerdà afegeix que “els socialistes no ens conformam amb una plaça buida de cotxes: la volem plena de vida, i per açò es necessita prendre les decisions a partir d’una planificació sòlida”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.