Unides Podem proposa un nou centre de salut a Ciutadella per reforçar l’atenció primària i especialitzada Cristina Gómez, denuncia el mal estat del Canal Salat i planteja millorar l'equipament per garantir la intimitat del pacient amb especial sensibilitat a les persones majors

La candidata d’Unides Podem al Parlament, Cristina Gómez, s’ha compromès a impulsar la construcció d’un segon centre de salut a Ciutadella que complementi els serveis de les actuals instal·lacions del Canal Salat. En aquest sentit, es mostra favorable a destinar un equipament a l’atenció primària, mentre que el segon seria per a pacients que necessiten una atenció especialitzada.

El Canal Salat es va construir l’any 1992, per tant, ja fa més de 30 anys. Ciutadella és el municipi de Menorca amb més població i amb més places turístiques. Les previsions demogràfiques indiquen que anem cap a un envelliment de la població, i és sabut que les persones majors tenen més possibilitats de patir malalties. Gómez considera bàsic adequar les instal·lacions sanitàries per al futur.

“El centre ha quedat obsolet i hi ha parts de parets que cauen a causa de les humitats. Existeixen barreres arquitectòniques a la planta baixa, on de fet no hi ha uns lavabos adaptats, i per tant s’incompleix la llei d’accessibilitat. Aquests els trobem a la primera planta i allunyats de la zona comuna”.
Cristina Gómez també ha denunciat que no es garanteix la privacitat i intimitat del pacient al centre sanitari, motiu pel qual proposa idees alternatives.

“Volem que el sistema de tiquets funcioni, de la mateixa manera que al Mateu Orfila, però amb una atenció especial a les persones majors per tal d’ajudar-les i que aquestes no se sentin desplaçades per les noves tecnologies. Durant la implantació del sistema cal destinar personal per resoldre dubtes”.
D’altra banda, el projecte sanitari d’Unides Podem també té presents les necessitats del personal que hi fa feina. Els professionals disposen d’un espai de descans de reduïdes dimensions i sense ventilació.
“El Canal Salat està ubicat a una zona potencialment inundable, hi ha hagut poca planificació urbanística municipal, a través del PGOU, ja que no s’ha previst en els terrenys adjacents una possible ampliació, perquè són considerats terrenys en rústic”.

A més del Canal Salat, la sanitat pública requereix inversió per part de les administracions, des del punt de vista de personal i d’equipaments. La construcció del nou centre d’Es Banyer a Alaior és imprescindible per a continuar atenent les urgències de la zona centre de l’illa amb garanties de qualitat de servei. Les millores a centres de salut de tots els municipis de Menorca també, així com reforçar les plantilles de professionals.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.