Benejam aposta per continuar augmentant els recursos públics en matèria social

El projecte de municipi del Partit Popular d’Alaior, en desenvolupament des del 2019, té les seves arrels en la necessitat de donar resposta a les principals demandes de la societat, actual i futura, propiciant un espai de bona convivència, sigui quina sigui la sensibilitat de cada un. «Aquest és un projecte de municipi incloent-hi on tots tenim cabuda, creat per un equip de treball compost per persones compromeses, amb experiència en diferents àmbits, que posen el millor de si mateixes a disposició d’Alaior, com ha quedat demostrat», assegura José Luis Benejam, alcalde i candidat a la reelecció.

La realitat s’imposa. Mai abans no s’havia invertit tant en l’àmbit social per part de l’Ajuntament d’Alaior, amb un molt notable augment de la plantilla de treballadores socials, per aconseguir la millor atenció adreçada als usuaris del servei i amb ajudes directes als que puguin estar passant per complexes situacions desfavorables, tant a Alaior com a Cala a Porter. En aquest darrer nucli residencial i turístic, la tasca que diàriament exerceixen les treballadores socials és intensa, personalitzada i constant.

Alguns dels principals objectius en matèria social que es marca l’equip de Benejam per al futur són crear una altra unitat de respir a l’actual Centre Geriàtric, impulsar una atenció domiciliària de tarda/nit per a gent gran, i continuar desenvolupant programes d’estimulació cognitiva i prevenció de la solitud també per als nostres grans. A més, continuar desenvolupant programes d’ajuda socioeducativa per a adolescents.

Tot això, després de projectar-se la construcció d’un nou geriàtric a sumar a l’actual, dirigit a un diferent grau de dependència, per això Alaior passaria a tenir dues residències geriàtriques, i promoure la creació dels nous Centre de Dia, amb el conveni ja signat, i el Centre de Salut, amb la col·laboració del Govern balear. Sense oblidar que des de l’equip de govern alaiorenc s’ha instat el Govern a crear habitatge dotacional a la ciutat.

Al balanç realitzat per Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social, integrant de la candidatura popular encapçalada per Benejam, s’assenyalen altres aspectes del treball realitzat al llarg d’aquests quatre anys, com l’assessorament adreçat a gent gran per fer tràmits amb la administració, ampliació dels horts socials i formació i suport en habilitats socials, desenvolupament de programes socioeducatius per a menors com ‘Educa i Repara’, ‘Estiu Actiu’, ‘Alter’ o ‘Bicia’t’.

Per la seva banda, José Luis Benejam se sent orgullós de la tasca incansable realitzada des del seu ajuntament amb l’objectiu de promoure el respecte cap a la diversitat de què tots formem part, per exemple, per mitjà de la celebració de l’Orgull LGTBIQ+, i d’altres múltiples accions amb la finalitat de contribuir a continuar fent d’Alaior el municipi acollidor, integrador i incloent-hi. També ha indicat l´inalterable compromís d´aquest govern municipal amb la lluita contra la violència de gènere, havent signat un conveni amb l´Estat establint uns protocols al respecte.

En el repàs de l’activitat de l’àrea social alaiorenca, el primer edil i la responsable del servei, no han volgut deixar d’esmentar l’esforç que ha suposat per a tothom la gestió municipal de la crisi sanitària i social provocada per la pandèmia COVID-19, amb la posada en servei de les fonts de gel hidroalcohòlic, cribratges massius, distribució de material escolar per a nens, coordinació amb una empresa local per a la fabricació i repartiment de mascaretes, activitats com el Caramel.ler a Casa, Nit a Vela, retransmissió de l’arribada i benvinguda dels Reis Mags, Bernat Figuerola…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.