Més per Menorca incrementarà un 10% cada any el pressupost en educació, reduirà ràtios i farà gratuïta i universal l’educació 0-3 anys

El candidat nombre 3 al Parlament, Miquel Àngel Maria, i la candidata nombre 2 al Consell, Noemi Garcia, s’han compromès a augmentar a un ritme d’un 10% anual el pressupost en educació i a destinar-lo, bàsicament, a reduir les ràtios de les aules, contractant mès docents. Els menorquinistes aposten per 21 alumnes com a màxim a Secundària, 18 a Primària i 15 al segon cicle d’Educació Infantil.

Els dos candidats han escenificat amb un 10% gegant la seva proposta, davant l’escoleta Es Pouet d’Alaior.

D’una banda, Noemi García ha explicat que, des de Més per Menorca, «sempre hem defensat l’educació com una eina per avançar cap a la igualtat d’oportunitats» però que, per desgràcia «actualment hi ha algunes mancances importants en matèria d’ensenyament a Menorca: una manca d’inversions en infraestructures», «ràtios massa elevades» i docents que pateixen« una càrrega de burocràcia excessiva que els impedeix desenvolupar la seua feina en condicions»

L’augment del 10% en Educació també serviria per fer les inversions necessàries en infraestructures educatives (escoles, instituts, centres de formació professional, etc.).

Més per Menorca també vol potenciar l’autonomia dels centres perquè puguin flexibilitzar l’aplicació de la LOMLOE i impulsar la formació professional com a palanca de la diversificació econòmica de Menorca. Maria ha dit que, per aquest motiu, “dues de les inversions prioritàries per a nosaltres seran els dos nous centres integrats de FP a Ciutadella (a l’antiga estació marítima) i Es Castell”. Cal denunciar que la demora del Govern en el centre de FP d’hosteleria de Ciutadella, anunciat des de l’any 2018, és injustificable.

Finalment, García ha fet una referència a l’etapa educativa dels 0 a 3 anys. “La gratuïtat del tercer curs de primer cicle (2-3 anys) ha de ser només el punt de partida per avançar cap a l’objectiu de la universalització i la gratuïtat de tot aquest cicle educatiu”. Al respecte ha dit que, promouran “la internalització de les escoletes públiques i del seu personal per part del Govern de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.