Dolfo Vilafranca impulsarà un pla d’inversió en instal·lacions esportives El candidat popular al Consell Insular aposta per potenciar la marca Menorca i el turisme esportiu per afavorir la desestacionalització

Pista d’atletisme de Maó

 El candidat del PP al Consell Insular de Menorca, Dolfo Vilafranca, ha anunciat les propostes del seu programa de govern per impulsar l’esport a l’Illa. Entre les mesures, Vilafranca ha anunciat que es desenvoluparà un pla estratègic dinstal·lacions esportives. La primera mesura que prendrem serà crear un pla d’instal·lacions esportives a vuit anys vista. Un projecte de ruta per renovar i actualitzar les instal·lacions existents així com la construcció d’infraestructures noves que permetin poder desenvolupar més activitats”, ha assegurat.

Una de les propostes és renovar totalment la pista d´atletisme de Maó. “És l´únic espai que tenim a Menorca per realitzar competicions d´aquest tipus i el seu estat és de complet abandonament”, ha afirmat. S’hi condicionarà la pista i la gespa natural, així com també es construiran unes graderies i unes dependències per a les entitats esportives, i es durà a terme un pla estratègic de gestió i manteniment amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó. “L´objectiu és tenir unes instal·lacions de primera per acollir campionats autonòmics i nacionals, i atraure equips d´atletisme europeus i nacionals durant la temporada mitjana i baixa”, ha dit Vilafranca.

Vilafranca també ha destacat l´aposta a potenciar la marca Menorca i el turisme esportiu, amb l´organització de més esdeveniments de caràcter nacional i internacional, per afavorir la desestacionalització. “L´esport és clau per caminar cap a un model de turisme sostenible, responsable i de qualitat”, ha afirmat.

Per al Partit Popular l’esport i la seva pràctica és un dret que les administracions públiques han de garantir. “Volem que Menorca sigui Illa de l’Esport, per atendre aquest principi desenvoluparem un programa esportiu en què posarem èmfasi en el foment de l’esport per a tots, impulsant nous programes adequats a tota la població i actualitzant els que fa anys que funcionen”, ha afegit el candidat. Per això, també s’engegaran diversos programes socials per fomentar l’esport inclusiu i accessible.

Finalment, també es treballarà per potenciar el desenvolupament de l’esport a l’edat escolar, ampliant l’oferta a altres esports que siguin demanats pels alumnes, perquè no només es competeixi i es practiquin els esports majoritaris com a futbol i bàsquet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.