Unides Podem aposta per augmentar el servei d’atenció domiciliària Nati Benejam, aposta per extendre el programa pilot d'atenció domiciliària d'alta intensitat a tots els municipis

Unides Podem aposta perquè hi hagi una vertadera atenció domiciliària a les llars de les persones en situació de dependència. Els ajuntaments de Menorca, en la majoria dels casos no disposen de la suficient capacitat ecònomica per incrementar la plantilla de treballadores familiars que presenten el servei.

Nati Benejam ha reivindicat la importància de garantir un Consell Insular fort que no deixi enrera a ningú i que presti un servei a totes les persones i famílies que ho necessitin.

“Moltes vegades, sabem que el temps de servei del personal de serveis socials municipals és molt ajustat, ja que no dona molt més temps que per ajudar a dutxar a la persona usuària i poc més. Les persones majors també necessiten temps de qualitat.”

“Reivindicam el dret a decidir de les persones majors, des de l’administració pública hem de garantir que puguin triar com volen gaudir dels serveis de dependència, si volen anar a la residència, volen ser atesos a casa, o fins i tot a alguns municipis com Barcelona, s’està apostant per el cohousing per donar més vitalitat a la jubilació.” apunta la candidata.

D’altra banda, Benejam adverteix que no tothom disposa de la suficient capacitat econòmica per contractar algú, o dels suports familiars suficients perquè les persones majors tinguin atenció bàsica.

“Amb el servei d’atenció domiciliària d’alta intensitat, s’ha de pensar amb totes aquelles famílies que tenen algú en situació de dependència. Hem de garantir la tranquil·litat d’aquestes famílies, sense que hagin de privar-se de la seva privada per cuidar dels seus familiars”.

“El jovent sap que UP lluita per un model que els permeti accedir a un habitatge digne i a preu raonable. Mereixen tenir l’oportunitat de poder independitzar-se i traçar la seva vida sense estar condemnats pel context econòmic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.