Cinc primeres figures mundials actuaran a la Gala Lírica Guanyadors del I Concurs de Cant Joan Pons

Aquest diumenge 21 de maig a les 18.30 h torna el gènere líric al Teatre des Born: s’hi celebra la Gala Lírica Guanyadors del I Concurs de cant Joan Pons amb joves promeses vingudes de l’est d’Europa.

Per aquesta gala passaran primeres figures mundials del cant líric guanyadores o finalistes del I Concurs de Cant Joan Pons, celebrat l’any passat a Palma.

Sobre el I Concurs de Cant Joan Pons

Entre el 14 i 19 de juny del 2022, se celebrava a Mallorca el I Concurs Internacional de Cant Joan Pons, un projecte comú de la Direcció General de Cultura i la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears (FOSIB).

Joan Pons, una figura transversal en el panorama cultural menorquí del s.XX i una de les veus líriques més importants també del darrer segle, es mostrava agraït per la iniciativa de la Direcció General de Cultura i la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears de crear un premi sota el seu nom. Un premi que ajudaria a impulsar i donar visibilitat al treball dels joves talents de la lírica i que ell mateix ha volgut portar un poc més enllà, amb la creació d’un recital conjunt a Ciutadella.

Els joves talents de la Gala Lírica

El premi es repartiria entre cinc parts i, avui, alguns dels guanyadors/es internacionals d’aquest concurs —vinguts d’indrets com Ucraïna, Polònia o Rússia — són convidats a participar en la Gala Lírica del Teatre des Born.

Els artistes destacats que actuaran en aquest vespre líric són Yulia Zasimova, Guanyadora primera edició Concurs de cant Joan Pons; Grzegorz Pelutis, Premi Especial Joan Pons al millor baix-baríton; Aleksei Kursanov, Baríton finalista; Bozena Bujnicka, Premi del Públic; Hubert Kowalczyk, Tenor finalista i Ulyana Popovych, pianista ucraïnesa de projecció internacional establerta a Menorca.

Aquestes solistes internacionals interpretaran famoses peces operístiques de Verdi, Puccini, Donizetti, Mozart, Bellini i Thomas, al llarg d’una nit lírica que es presenta ben emotiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.