El PSOE Ciutadella aplicarà la responsabilitat necessària per aturar la decisió de llevar els aparcaments de la Plaça des Born, tot vetllant per l’interés general de Ciutadella

 

Els socialistes de Ciutadella actuarem per defensar l’interés general de la ciutadania, tot posant per davant de colors polítics aquelles mesures que creiem que són millors per a la nostra ciutat. En aquest sentit, des del primer moment que es va conèixer la intenció dels socis de govern (PSM-Més per Ciutadella i Gent per Ciutadella) de llevar els aparcaments de la plaça des Born quan ja ha començat la temporada turística, ja vam advertir que aquesta era una decisió precipitada. Des del grup socialista apostam clarament per la peatonalització des Born, però volem que es faci de manera gradual i planificada, cosa que no passaria si tirés endavant la intenció d’eliminar els aparcaments ja la propera setmana.

Davant la necessitat d’aturar aquesta decisió, els socialistes hem optat per la formula que faci possible un camí planificat i no precipitat per a la peatonalització des Born. I ara mateix, aquesta fórmula és permetre que surti endavant la moció que reclama la paralització d’aquesta intenció. I açò implica votar a favor del poble de Ciutadella, de les decisions planificades, de les mesures aplicades amb seny que valoren tots els pros i contres de totes les passes que es fan. Els socialistes ens desentenem dels partidismes, i ens posicionam a favor d’allò que entenem que és bo pel nostre poble, o d’allò que permet que no es prenguin decisions que ens poden perjudicar.

Per açò, serà el PSOE, actuant amb responsabilitat i visió de futur, enfora d’electoralismes i de mirades a curt termini, qui possibilitarà un procés de peatonalització planificat, i evitarà la mesura precipitada que impulsen els socis de govern, tot introduint una esmena a la proposta que es votarà aquest vespre, afegint un punt que insta a l’Ajuntament de Ciutadella a consensuar el procés de canvi de la Plaça des Born a partir d’una planificació global i gradual, fent així que aquest canvi compti amb la màxima acceptació ciutadana i social

Des del PSOE Ciutadella no es comparteix la decisió de suprimir la majoria dels aparcaments de la Plaça des Born per traslladar-los a les antigues pistes de tennis de l’Oar convertides en estacionament. Els motius són els següents:

  1. El trasllat dels aparcaments des Born es faria a les portes de l’estiu, moment en el que el volum de trànsit de vehicles a la ciutat es multiplica i ho fa també la demanda de places d’aparcament. De fet, tots hem fet feina per allargar la temporada turística i, a dia d’avui, ja hi ha molts visitants al nostre municipi i, per tant, més vehicles que en temporada baixa.
  2. Aquesta decisió agreujaria els problemes circulatoris del municipi en la zona centre, igual que ho faria si es pren en els mesos de juny, juliol i agost;
  3. Aquest trasllat s’acompanyaria amb la instal·lació de jardineres per delimitar un tram de la Plaça que quedaria buida de cotxes, però on no es faria ara mateix cap actuació complementària. Per tant, no es compliria amb l’objectiu de fer una plaça més amable i habitable.
  4. La decisió no contindria cap actuació per omplir la plaça de vida, deixant l’espai sense cotxes però amb l’asfaltat actual. A més, cal tenir en compte que, ara mateix, només hi ha enllumenat a les voreres i dalt el passeig, de tal manera que, sense afegir enllumenat, a les nits podria ser una plaça buida, fosca i poc hospitalària.
  5. I, el més important, la decisió d’eliminar els aparcaments i instal·lar jardineres per delimitar un espai sense vehicles no compta amb el consens social necessari per a posar en marxa un procés tant important com és la peatonalització des Born. Els que creiem de debò en un canvi cap a una mobilitat més sostenible tenim clar que aquest procés s’ha de fer de la mà de la ciutadania i de tots els agents implicats. Imposar decisions unilaterals no implica avançar més ràpid, sinó fer passes ara que després es poden haver de tirar enrere per l’oposició que es desperti entre ciutadania i agents, i a la llarga açò complicarà que es segueixi avançant o ho dificultarà de manera notable perquè s’haurà començat sense comptar amb la gent.

El PSOE de Ciutadella aposta clarament per fer passes cap a un nou model de mobilitat, més sostenible i amb les persones amb un paper clarament protagonista. Els socialistes tenim clar quines són les passes a fer, i estem disposats a iniciar una eliminació gradual i planificada dels aparcaments de la Plaça des Born una vegada passi la temporada baixa, però sempre des del consens i el diàleg, no des de la imposició i la unilateralitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.