I Puritani, protagonitzarà la 52ena temporada d’òpera a Maó Ruth Iniesta, Davide Luciano, Celso Albelo i Simón Orfila encapçalen la representació de l’obra de Vincenzo Bellini

I Puritani, de Vincenzo Bellini, és el títol que es representarà durant la LII Temporada de l’Òpera organitzada per la Fundació Menorquina de l’Òpera i Amics de s’Òpera de Maó. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 2 i 4 de juny al Teatre Principal de Maó amb un repartiment encapçalat per algunes de les millors veus del moment: el tenor Celso Albelo en el rol de Lord Arturo, la soprano Ruth Iniesta com a Elvira, el baríton Davide Luciano com a Sir Riccardo, el baix-baríton Simon Orfila com a Sir Giorgio, el baix Luís López com a Lord Gualtiero, i el tenor Pancho Corujo com a Sir Bruno. El mestre Oliver Díaz serà l’encarregat de la direcció musical de l’espectacle, i Giorgia Guerra de la direcció d’escena. Acompanyaran als intèrprets el Cor dels Amics de s’Òpera de Maó dirigit per Cristina Álvarez, i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

I Puritani és una òpera en tres actes, un drama amorós protagonitzat per Elvira i Arturo que té lloc en plena revolució entre puritans i realistes.

Activitats paral·leles

Al voltant d’aquest títol, s’han programat un seguit d’activitats de divulgació de l’òpera i del patrimoni històric amb tres objectius: fer accessible l’òpera a tota la població, facilitar que les persones majors de Menorca puguin gaudir de l’òpera gràcies a un nou projecte social, i descobrir el gènere al públic del futur amb la consolidació de tallers educatius dels quals enguany es beneficiaran 200 estudiants.

Òpera Divulgativa

Per començar, aquest divendres, 19 de maig, el musicòleg Ramon Gener realitzarà una conferència sobre Bellini i I Puritani al Teatre Principal de Maó a les 20.30 hores. Les entrades són gratuïtes i es poden recollir a la taquilla del mateix Principal.

Òpera Prima, programa educatiu

En paral·lel, les setmanes prèvies a l’òpera es realitzaran tallers educatius sobre el gènere i el títol a representar a escoles i instituts de Menorca. Aquest projecte, anomenat Òpera Prima, està destinat a adolescents i combina la formació a les aules per part de persones expertes amb la convidada a l’òpera dels alumnes participants, que bàsicament són els estudiants dels batxillerats i formacions artístiques de Menorca, i alumnes d’altres centres interessats. Després de l’èxit de l’any passat, enguany la voluntat és consolidar aquesta iniciativa, i ampliar-la per arribar a devers 200 estudiants.

Òpera al Carrer

Com és habitual, el dia de l’estrena, el divendres 2 de juny, es realitzarà l’Òpera al Carrer, per la qual es retransmetrà en directe I Puritani de manera gratuïta al carrer de Ses Moreres de Maó. Es tracta d’una iniciativa que es fa possible gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Maó, la Fundació Menorquina de l’Òpera, Amics de s’Òpera de Maó, la Fundació del Teatre Principal de Maó i el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca. En total s’habilitaran 442 localitats i els tiquets per poder aconseguir-les es posaran a disposició del públic a les taquilles del Teatre Principal de Maó els dies 23 i 24 de maig en horari de taquilla, de 11.30 a 13.30 hores.

Òpera Gran, nou projecte

Com a novetat d’enguany s’ha creat el projecte Òpera Gran, una nova iniciativa que consistirà en retransmetre l’òpera en streaming als geriàtrics i centres de dia i clubs de jubilats d’arreu de Menorca el mateix cap de setmana en què es representa al Teatre Principal. Aquest projecte es fa amb la col·laboració de la Direcció Insular de Gent Gran, Dependència i Diversitat Funcional del Consell de Menorca, i l’Ajuntament de Maó. L’acció vol acostar les arts escèniques a la tercera edat, i aprofundir en la vessant social de la cultura. En aquesta primera edició, seràn els geriàtrics de Sant LLuis, Alaior, Mercadal, Ferreries, Maó, Centres de dia Es Castell, Elena Maseres de Maó, Clubs de Jubilats d´Alaior, Es Mercadal i Democràtics de Ciutadella.

A més, la Fundació Menorquina de l’Òpera i Amics de s’Òpera de Maó continuen apostant per posar en valor el patrimoni musical menorquí. Per aquest motiu, durant els dies de representació d’I Puritani s’exhibiran al Teatre Principal partitures i material arxivístic relacionats amb l’obra. Aquesta darrera iniciativa es realitza en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Maó.

Per cloure la 52ª Temporada de l’Òpera d’enguany, també s’ha previst la celebració d’un concert líric. Serà el diumenge 5 de novembre al Teatre Principal de Maó, amb la participació de Xabier Anduaga, Susana Markova i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears dirigida per Pablo Mielgo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.