Nou tom de l’Enciclopèdia de Menorca: Un viatge imprescindible al passat recent de l’illa El nou volum s’endinsa en una part fonamental de la història contemporània (1854-1955)

Ha estat, aquest, un tom molt esperat, especialment pel que representa: un estudi en profunditat, complet i amb visió local, de cent anys clau en la nostra història, el que va de la incorporació de Menorca a la modernitat i el progrés a mitjan segle XIX fins a la foscor de la Guerra Civil i la posterior postguerra. Al llarg de més de 420 pàgines, Casasnovas ofereix una visió econòmica, política i social de qüestions que no només expliquen el nostre passat, sinó que també ens donen claus per entendre el present. I ho fa amb el rigor i el criteri que demana una obra d’aquestes característiques, però també amb la voluntat de divulgació pròpia d’una enciclopèdia.

Amb una part visual, tant d’imatges i mapes com de gràfics, molt cuidada, el nou tom, nombre XI, volum 2 de l’Enciclopèdia de Menorca, ha comptat amb la col·laboració d’Alfons Méndez, Jordi Pons Bosch, David Ginard, Josep Portella i Miquel Àngel Limón, que s’han encarregat dels requadres temàtics. S’arriba, així, als dinous toms publicats del projecte cultural més ambiciós que ha sorgit mai a l’illa i que, gràcies al suport de les institucions (els vuit ajuntaments, el Consell Insular, el Govern Balear i la Universitat de les Illes Balears) i, sobretot, dels seus subscriptors,  celebra els quaranta-quatre anys de vida amb salut i bones perspectives de futur.

PREMI A LA FIDELITAT DELS SUBSCRIPTORS I SUBSCRIPTORES

El nou tom ja es pot trobar a les llibreries a un preu de 90 €, a més de poder-se adquirir a través de la pàgina web de la Fundació Enciclopèdia de Menorca. Els subscriptors, alguns dels quals ho són des dels seus inicis, l’han rebut, com és habitual, al seu domicili i a un preu rebaixat, però aquesta vegada amb un altre llibre de regal, la separata Biogeografia de Menorca que la Fundació va publicar just abans del Dia del Llibre i que es presenta el pròxim dissabte 27 de maig (19:30 h a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis, al camí des Castell, 28 de Maó). Joan Rita Larrucea, autor tant dels fascicles originals de biogeografia com de l’actualització que s’acaba de publicar, estarà acompanyat pel Dr. en Biologia i professor de biogeografia al Grau de Geografia de la UIB Guillem X. Pons Buades. Una oportunitat excel·lent per submergir-nos en l’origen de la flora i la fauna de l’illa de la mà de dos experts en el tema.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.