Carol Cerdà, candidata del PSOE "No ens tremolarà la mà a l'hora de planificar i decidir"

Itziar Lecea / Ciutadella – Carol Cerdà no és nova en la política municipal, tot i que encapçalar una llista, diu, ha estat fruit d’anys de trajectòria i d’un moment en què ha vist que havia d’agafar un compromís amb la ciutadania a través de l’exemple. Ha treballat tant a l’empresa pública com privada, ha estat regidora de l’Ajuntament, directora insular al Consell, responsable del Consorci Sociosanitari, tècnica de benestar social i gerent d’instal·lacions juvenils d’INJOVE.

Per què es va decidir a encapçalar la llista del PSOE a Ciutadella?
Perquè vaig pensar que havia arribat el moment de donar una passa endavant. Tenia clar que volia un equip plural, divers i amb diferents visions, perquè és d’allà on surt el debat. A més, hem aconseguit que persones que mai s’havien plantejat donar una passa política, hagin adquirit un compromís, a banda d’haver forjat una molt bona relació. Un cap de llista, sense un bon equip, no és ningú. Així, m’acompanya na Sandra Moll, l’única regidora que repeteix, amb l’experiència i coneixement que ha agafat de l’administració i el seu funcionament. Necessitam persones amb coneixement del funcionament intern. El número tres és en Sito Ferrer, com a persona de nombres, que ha estat director de banc. El número quatre és un empresari, en Pedro Capó, home fet a ell mateix i amb moltes ganes d’implicar-se. En el número cinc, na Regina Muntaner, una dona de partit i membre de l’executiva, a més de coordinadora a l’Àrea de Salut. Ocupa el sisè lloc en Bernat Casasnovas, qui ha viscut a l’estranger i ha viatjat molt, i pot aportar punts de vista diferents, a banda de ser molt emprenedor. En el número set hi ha n’Esther Mascaró, una dona molt sòlida i amb un compromís molt ferm, amb una gran trajectòria professional. El número vuit és en Miquel Mercadal, empresari, emprenedor i secretari del Cercle Artístic, lligat al món cultural i al teixit associatiu. I per tancar els primers llocs de la llista, tenim a na Pilar Simó, que també és una professional de la funció pública, de llarga experiència, i que ens pot donar una bona mà en l’àmbit social i educatiu. Volíem fer un discurs diferent amb una llista diferent, ens han d’avalar els fets, i estic satisfeta amb la primera passa que significa haver conformat aquesta candidatura.

Com defineix el programa que presenta per al municipi?
Estem davant d’unes eleccions en què, segurament, no hi haurà moltes sorpreses, anirem tots en la mateixa línia, perquè en general tenim clares les necessitats i tot allò que fa falta a Ciutadella o que s’ha fet malament, o que no s’ha fet. Al manco en el PSOE ho tenim clar. La diferència principal és com afrontar la planificació i les decisions que s’han de prendre, i tenim clar que no ens tremolarà la mà a l’hora de fer-ho.

I com es concreten aquestes decisions?
Tenim clar que hem d’embellir Ciutadella, des d’ornamentació floral, tenir zones d’ombra, més zones verdes…I no només el centre històric, sinó també els barris i les urbanitzacions. Hem de fer una aposta clara per dinamitzar la vida de Ciutadella, implicant a tots els sectors. Volem fires, volem mercat, volem cultura enmig del carrer, hem d’impulsar l’activitat econòmica, és imprescindible. Aparellada, ha d’anar la millora de la part de neteja, equilibrant la intensitat en funció de les necessitats, incloses les urbanitzacions, que han d’estar aclarides tot l’any.

En l’accessibilitat, volem fer actuacions petites, però fermes, no esperarem a poder fer una gran obra, sinó que mirarem els carrers més prioritaris i anirem a poc a poc, creant una xarxa de carrers accessible i amable. En habitatge, sabem que hi ha pocs terrenys municipals per construir habitatge públic, però el que tenim l’hem d’aprofitar i l’hem de fer valer, oferint pisos per viure a tots els trams de població que ho necessitin, a més dels joves. En un altre ordre de coses, la manca d’aparcaments també serà un tema a tractar, perquè ens falten bosses per aparcar fora del centre, però també ens falta indicar on són i poder descongestionar així el centre de cotxes, sobretot de turistes, perquè els residents hi han de poder aparcar, a llocs concrets.

Un altre tema que ens preocupa, perquè anam bastant coixos, és el de la gent gran. Volem potenciar el projecte d’atenció a domicili per garantir el servei si la persona gran vol quedar a casa seva. A més, necessitam petits pisos per gent gran amb serveis comuns, com el d’infermeria o cuina. També cal potenciar els pisos intergeneracionals. I pel que fa a l’atenció geriàtrica, hi volem afegir places de convalescència i unitats de respir.

Per a l’altre cantó generacional, volem recuperar la ludoteca, tenir espais per a famílies i, de 0 a 3 anys hem de garantir els serveis i la gratuïtat; pel que fa als joves, també vetllam pels seus interessos, com l’habitatge o poder tenir un espai propi al centre de Ciutadella, que no té per a què ser un casal de joves dirigit, sinó gestionat per ells mateixos.

En l’apartat de l’esport, tenim aprovat el Pla d’equipaments esportius, però hem de recuperar infraestructures com la pista d’atletisme, fer pistes de pàdel cobertes, hem d’arreglar els pavellons i ens hem de plantejar fins i tot un nou pavelló.

Un altre objectiu important és el d’agilitzar tots els tràmits urbanístics, un departament que s’hauria de reorganitzar i mirar si és necessari dotar-lo de més personal, per poder treure endavant temes tan importants com el nou Pla General, el B9 i donar llicències dintre dels terminis.

Pel que fa a cultura tenim la idea de poder donar més ús a la Fundació Ciutadella Cultura, que hauria d’aglutinar l’activitat cultural del municipi. Tenim el Teatre de Calós, el de Sant Miquel, tenim sales d’exposicions, tenim artistes, tenim músics… i tot s’hauria d’instrumentar a través de la Fundació. També som conscients que són necessaris espais d’assaig, així com agilitzar les ajudes per a les associacions i entitats sense ànim de lucre.

Per acabar, en tema turístic tenim clar que volem turisme, però hem de ser capaços de trobar l’equilibri en qüestions com l’aparcament, la diversificació econòmica i l’oferta cultural i turística; i també hem d’oferir activitats per desestacionalitzar encara més, amb fires, mercats i apostes que atreguin turisme els mesos més fluixos de l’any.

En temes de salut, pensant ara en el Canal Salat, som partidaris d’ampliar en horitzontal el centre que tenim, garantint més serveis sanitaris per als usuaris de Ciutadella. Volem agilitzar la cessió dels terrenys necessaris per aquesta obra d’ampliació.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.