Èxit de Menorca Talaiòtica a Tarraco Viva

Menorca Talaiòtica ha participat amb gran èxit de convocatòria al festival de recreació històrica Tarraco Viva. La candidatura menorquina ha portat a terme diverses activitats per donar a conèixer el patrimoni prehisto`ric de Menorca els dies 20 i 21 de maig, aconseguint congregar a unes 1.500 persones en total entre les recreacions històriques, el taller de fona i la xerrada-tast de la cervesa Talaiòtica.

L’estand de Menorca Talaiòtica a la Fira de Museus va registrar també una constant afluència de públic, propocionant Informació sobre la candidatura, els projectes arqueològics en marxa i els museus de Menorca, a més de ser un punt de venda dels llibres de la col.lecció Sitjot, de rèpliques de ceràmica i de la cervesa Talaiòtica.

 

Els dos passis de la recreació històrica “Funditores Baleares, Els guerrers de les Illes Balears” que es van fer dissabte 20 de maig van omplir el teatre auditori del Camp de Mart amb 650 persones al matí i unes 750 a l’espectacle de la tarda. A càrrec d’Amics del Museu de Menorca i la Federació de Tir de Fona-Unió excursionista de Menorca, a l’escenari es va montar una rèplica d’un espai domèstic de Torre d’en Galmés i del reciente de taula de Torralba d’en Salort, amb una taula de les mateixes dimensions que l’original. L’arqueòleg Borja Corral va posar al públic en el context del talaiòtic final, a la vegada que una família talaiòtica i els foners realitzaven accions per “il·lustrar” algunes de les tasques domèstiques o rituals que es podrien haver fet durant aquella època.

Per la seva banda, el taller d’elaboració de fona a càrrec de Lluís Pons Livermore d’Honderos de la Menor i la Federació de Tir amb Fona Balear – Unió Excursionista de Menorca, amb límit de 20 places, va tenir 15 participants el dissabte i 20 el diumenge. La xerrada-tast de cervesa Talaiòtica i formatge de Menorca també va superar el límit de places establertes, arribant a reunir a una cinquentena de curiosos. Aquest recorregut històric per la gastronomia menorquina va anar a càrrec de l’arqueòleg Borja Corral i Roger Vila, mestre cerveser de Grahame Pearce.

Tarraco Viva és un festival de recreació històrica que va néixer l’any 1999 com una activitat de suport a la candidatura de la ciutat de Tarragona a ser inscrita en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Aquest any ha celebrat el seu 25è aniversari com un festival totalment arrelat a la ciutat i un referent dins els festivals d’aquesta temàtica que es realitzen a l’Estat espanyol.

Imatges de Tarraco Viva 2023: Agència Menorca Talaiòtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.