Més per Menorca crearà 350 llocs de feina gràcies a l’impuls de les energies renovables El full de ruta dels menorquinistes passa per funcionar amb un 85% de renovables l’any 2030

Més per Menorca ha anunciat aquest dilluns la creació de 350 nous llocs de feina derivats del gran iimpuls a les energies renovables que vol fer el partit, ja que segons han explicat «el canvi l canvi climàtic és el repte més important de la humanitat i cal prendre mesures urgents».

El candidat a presidir el Consell Insular, Josep Juaneda, ha recordat que, a dia d’avui, la major part de l’energia que es consumeix a Menorca prové de combustibles fòssils. Per això, ha dit «tenim un full de ruta ambiciós per fer una completa transició energètica: l’Estratègia Menorca 2030 pretèn arribar a cobrir el 85% de la demanda energètica amb energies renovables»

Per açò, juntament amb Noemi García, han anunciat que incrementaran lles convocatòries d’ajuts per a la implantació d’energies renovables i de rehabilitació energètica que obre el Govern de les Illes Balears; que augmentarem les ajudes a l’autoconsum per abaratir la factura elèctrica i evitar el monopoli de les grans companyies energètiques; i han assegurat que les plaques solars damunt el sostre de naus industrials «és un exemple d’espais que es podran beneficiar d’aquestes ajudes» perquè «s’aprofita un espai ara inutilitzat, l’empresa tendrà una factura energètica molt més barata i s’aportarà a la xarxa elèctrica general energia neta i barata»

Finalment, els menorquinistes consideren que l’impuls de les energies renovables permetrà  avançar cap a la diversificació econòmica i que el compliment de l’Estratègia Menorca 2030 permetrà crear 350 llocs de feina i que Menorca no depengui de les grans companyies elèctriques de fora.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.