Menorca Talaiòtica - Unesco

L’Ajuntament d’Alaior torna a treure a licitació el servei de l’escoleta amb un augment del 7% de la partida econòmica

L’Ajuntament d’Alaior tornarà a treure a licitació el servei de l’escoleta 0-3 anys d’Es Pouet, amb una important millora del 7% de la partida econòmica.

La licitació passada va quedar deserta i ara l’Ajuntament la torna a treure millorant encara més la part econòmica, fet que repercuteix sobretot als salaris del personal i costos del servei. Algunes partides s’arriben a augmentar fins a un 17%. L’Ajuntament es vol assegurar així que el servei es pugui adjudicar a una empresa pel proper curs.

Cal recordar que els plecs de prescripcions tècniques que regeixen la licitació foren aprovats per unanimitat per tota la corporació municipal, al plenari celebrat el passat 13 d’octubre.

A la passada licitació que va quedar deserta ja es va millorar notablement la part econòmica, i també ja s’introduïren altres millores destacables, incloses també en aquesta, com que en la puntuació final per escollir l’empresa que guanyi el concurs es valorarà molt més el pla pedagògic que es presenti, així com l’experiència de les treballadores.

Concretament, els criteris pel que fa al projecte educatiu, innovació pedagògica o la proposta de projecte d’activitats del centre amb altres agents sumen fins a 45 punts.

Així mateix, als nous plecs ja hi ha reflectida la nova llei balear on es contempla que les cooperatives educatives que contractin amb l’administració pública només hagin d’aportar el 10% (i no el 25% com fins ara) de les garanties per poder-se adjudicar el contracte.

Com ja s’ha comentat, a la passada licitació es va actualitzar l’estudi econòmic municipal sobre el servei per actualitzar-lo als valors dels costos de mercats actuals, i l’Ajuntament aportava 163.484 euros més anuals. Ara, aquest estudi s’ha tornat a revisar i l’Ajuntament aportarà un 7%.

El servei educatiu inclou els serveis d’acollida de matí i el general, i els complementaris, que són servei de guarda, de menjador, servei d’estiu, Nadal i Pasqua.

El bon ritme de matriculació que hi ha anualment fa que el curs es comenci amb vuit aules, com es descriu als plecs, i que normalment s’arribi a final d’any amb 10 aules obertes.

El batle José Luis Benejam destaca que «en la passada licitació ja es va treballar molt en fer uns bons plecs que arrepleguessin totes les necessitats tant de les famílies com de les professores, millorant l’aportació econòmica municipal. Ara, l’augmentem encara més».

El preu de sortida de la nova licitació és de 618.324 euros, quan l’anterior va ser de 582.518 € anuals, per quatre anys.

Cal remarcar que ja hi ha empreses interessades amb la licitació que han contactat amb l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.