Maite de Medrano de Olives, candidata de VOX al Consell "Vox no frustrarà el desig de canvi de molts menorquins i facilitarà un pacte amb el PP"

María Teresa de Medrano de Olives és la candidata de Vox al Consell de Menorca. L’arquitecta fa doblet en aquestes eleccions, ja que també opta a la batllia de Ciutadella. A pocs dies de la cita amb les urnes, explica les propostes de la seva formació a la màxima administració insular.

Quines són les expectatives de Vox a les eleccions al Consell de Menorca?
L’objectiu de Vox a totes les eleccions a les que concorre sempre és créixer i formar part de les institucions, i si els ciutadans ens atorguen la confiança suficient, ser al govern. És a dir, no només al Consell de Menorca, sinó també a la resta de les institucions menorquines a les que Vox presenta candidatures aquest 28 de maig, com al Parlament balear i les alcaldies de Ciutadella i Maó.

Quin és el seu balanç de la gestió de l’equip de govern del Consell durant aquest darrer mandat?
Molt negativa. Segueixen sense resoldre’s els principals problemes: escassetat i encariment de l’habitatge, no execució pràcticament d’habitatge públic i inseguretat jurídica de la propietat. Inexistent generació de les pautes necessàries per a una veritable diversificació econòmica i dels recursos, pendents d’aconseguir un turisme desestacionalitzat i de qualitat. Atur juvenil. Infraestructures molt insuficients, problemàtica de l’aigua, mala gestió dels residus, administració sobredimensionada, sobreabundància legislativa, a més d’incoherències i confliectes entre lleis i normes. Bipolaritat cap al turisme, navegant entre la turismofòbia d’una part del govern i el no concretar ni resoldre per part de l’altra. La resta de recursos insulars estan abandonats, com el camp, la pesca, etc. Es produeix un espoli i dimonització de l’emprenedor i el generador de feina i impostos. Una important despesa pública política innecessària, duplicada i ineficaç, a vegades ideològica per a construir els seus deliris ideològics diversos i per al benestar dels polítics. I ho pretenen solucionar tot aprofundint més encara en un model que es resumeix en prohibir, prohibir i prohibir. Alguna part del govern sembla que ens vol retornar a un món tribal quasi com si fos del neolític que només seria un mal acudit si no fos perquè amenaça amb legislacions i perquè ha demostrat ja les greus conseqüències i la ineficàcia per dur a Menorca i als menorquins prosperitat i progrés de veritat. A tot açò s’afegeixen sospites de corrupció, com les suposades contractacions de l’IME, que s’han d’auditar i que, si VOX és al govern, efectivament s’auditaran.

Per què es presenta vostè a la batlia de Ciutadella i a la presidència del Consell? No pot ser interpretat açò com una mostra de debilitat de VOX per no tenir suficients persones per a liderar totes les candidatures que presenta?
Em presento perquè VOX m’ho va proposar. Les interpretacions són opinions i, per tant, poden ser molt diverses, a més de poder ser certes o no. Jo puc afirmar la meva decisió, de la que jo som responsable, i és haver acceptat encapçalar les candidatures.

Quines són les principals propostes de Vox per al Consell de Menorca?
Suprimir l’àrea de política lingüística, substituint l’actual Reglament d’Usos Lingüístics per a què es compleixi la legislació vigent i una veritable cooficialitat de les dues llengües pròpies de Menorca: castellà i menorquí. Despolititzar la nostra cultura i tradicions insulars, recuperant i impulsant les seves essències reals, aturant el procés artificial i molt ben regat amb doblers públics de catalanització de Menorca. Un nou Pla Territorial que harmonitzi prosperitat i territori. Facilitar nous plantejaments per als recursos insulars tradicionals, com poden ser el camp o la pesca, i per les noves tecnologies. Recolzament al comerç local i desdoblament de la carretera general, amb un carril bici en tot el seu recorregut. Fer una auditoria de l’àrea social del Consell, i reducció i agilització en temps, costos, taxes i impostos dels tràmits i demés. L’administració al servei del ciutadà, i no a l’inrevés. Auditar els comptes de l’IME en particular i del Consell en general, i disminicuió de la despesa pública innecessària per ineficaç, duplicada o ideològica. Volem el benestar de la ciutadania, no dels polítics.

Si els números ho permeten i es pot formar un pacte amb el PP, el firmarien? Quines serien les seves condicions?
Molts menorquins estan farts i desitgen una veritable alternativa. No només una alternança que sigui un simple canvi d’ocupants de cadires. Des de Vox defensam que no només s’han de canviar els noms o les sigles: ens hem de posar mans a la feina, ser valents i canviar també les polítiques. Vox ho vol fer. També som absolutament conscients del moment en què vivim, i de que no podem decepcionar a molts menorquins, ens votin o no, que volen aquest canvi. Vox no frustrarà aquestes expectatives i desitjos. No som un partit xantatgista, però sí respectuosos amb els nostres votants. Amb tot açò, si els nombres ho permeten, clar que parlarem amb el PP per a arribar a un pacte. El detall de com sigui aquest pacte i les seves condicions dependrà de la correlació de forces. No voldrem més, però tampoc menys que el que digui aquesta correlació.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.