Més per Menorca protegirà la costa, la posidònia i apostarà pel mar com a motor per a la diversificació econòmica

Més per Menorca ha fet aquest dimarts una roda de premsa des d’una embarcació tradicional menorquina per explicar les propostes de la formació per protegir la costa i la seva aposta pel mar per diversificar l’economia de Menorca.

Segons que han explicat la candidata nombre 2 al Consell, Noemí García, «la massificació turística que pateix Menorca afecta el litoral i la mar que ens envolta». Per tant, ha dit, «cal actuar per frenar la sobrecàrrega de fondejos, sobretot a les zones amb praderies de posidònia» i evitar «la sobreexplotació turística de les zones fràgils de la costa i la mar» així com «Impulsar el mar com a font de diversificació econòmica».

El candidat a presidir el Consell, Josep Juaneda, ha parlat de les mesures concretes com l’aposta pel mar com a  motor de diversificació econòmica i innovació: «Donarem suport a la pesca responsable, als joves que es vulguin dedicar a la pesca i a la indústria agroalimentària per al cultiu i l’aprofitament sostenible dels productes de la mar. Això forma part del que s’anomena Economia Blava: activitats econòmiques que es basen en el mar i que permeten un desenvolupament sostenible»

A més, Juaneda ha dit que volen transferir la gestió de costes al Consell Insular perquè «açò permetrà una visió i gestió global i coherent del litoral i del medi marí» ja que acutalment «hi ha descoordinació degut a les diferents administracions que ho gestionen».

Finlament, Més per Menorca ha anunciat que limitarà els fondejos i amarraments per a la protecció de la posidònia – a través de l’aprovació del Pla insular de la costa per ordenar el litoral, com preveu la Llei de Menorca Reserva de Biosfera– i donarà suport a les embarcacions tradicionals de petita eslora: prioritats als llocs d’amarrament i fiscalitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.