Unides Podem reduirà un 80% el pressupost en promoció turística per destinar-lo a mobilitat i aigua Nati Benejam, prioritza avançar en sostenibilitat, implementant un transport públic i una gestió de recursos naturals propia d’una Reserva de la Biosfera

Unides Podem aposta per deixar de dedicar esforços pressupostaris perquè vinguin més turistes els mesos d’estiu, i lamenta que el model de Menorca sostenible es quedi en paraules buides, i no en fets.

Nati Benejam ha reivindicat la importància d’apostar de forma definitiva per un transport públic que arribi directe a l’aeroport des de qualsevol municipi a Menorca, o que les urbanitzacions disposin de transport públic durant tot l’any i no depenent de l’arribada de turistes els mesos d’estiu.

La candidata aposta per crear una línia d’autobús 100% pública, com ja existeix al Govern de les Illes Balears, com a prova pilot a la ruta Ciutadella-Aeroport, aturant-se per Ferreries, Mercadal i Alaior. Reivindica que Ciutadella és el municipi en més habitants i que no té ruta directe amb l’aeroport.

A més, manifesta fer una aposta definitiva per la gestió de recursos naturals, especialment en quan a la gestió de l’aigua, i donar un segon ús a les aigues depurades, per tal d’afavorir la regeneració dels aqüifers.

“Una vegada aconseguida l’ansiada desastacionalització, hem de repartir la càrrega de turistes que visiten Menorca. No pot ser que si s’allarga la temporada, també augmentin el nombre de turistes que ens visiten el juny, juliol i agost. Hem de posar límits. Hem de començar per la limitació de cotxes que ja hauríem d’haver aplicat, però que els nostres socis de govern no van voler aplicar, una vegada aprovada la Llei Reserva de la Biosfera. Però també és important que hi ha un transport públic de qualitat a una illa que venem com a sostenible.” apunta la candidata.

D’altra banda, Benejam assegura que les dades i la protecció del territori avalen conduir-nos cap el decreixement del turisme.

“El 2022 ja vam rebre un 13% més de turistes que l’any 2019. I aquest any les previsions encara son majors. Tot açò posa en risc els recursos naturals, la manca d’accés a un habitatge a preu assequible pels residents, i que les empreses no trobin treballadors, ja que no els surt a compte fer la temporada aquí”.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.