Hats & Horses 2023: Torna la simbiosi entre la moda i el món eqüestre

Foto: Miquel MG

Miriam Triay / Maó – L’esdeveniment nascut el 2017 i inspirat en el reconegut Royal Ascot d’Anglaterra, ha aconseguit situar a Menorca en el mapa internacional fora de la temporada estiuenca. Un acte cultural que va néixer amb la idea de poder donar al cavall el protagonisme que es mereix en una illa com la nostra. A més de ser també una cita clau per poder vestir amb les millors gales.

Així, a partir de la unió de dos mons diferents, el de la moda i l’eqüestre, és com va aparèixer Hats & Horses fa sis anys. Enguany, i per celebrar tot l’assolit fins al moment, l’esdeveniment torna al lloc que el va veure néixer: l’Hipòdrom Municipal de Maó.

SIS ANYS DE CAPELLS I CAVALLS
La sisena edició es presenta amb moltes ganes, plena d’emoció i d’admiració, pels cavalls, per la moda, i per la cultura en general.

El dia fort és el 27 de maig, quan tenen lloc les carreres i els espectacles; però, dos dies abans, és a dir, avui dia 25, s’organitza la III Convenció Eqüestre. Un acte que ja ha vingut per quedar-se, i per fer créixer cada vegada més Hats & Horses.

En paraules de la seva creadora i directora, Ariadna Vilalta, “la convenció ja es va originar amb la idea inicial, abans que nasqués el mateix esdeveniment. Si volem organitzar un acte que, realment, activi la temporada turística abans, i que sigui un suport per al món eqüestre menorquí, amb un dia no basta. La idea és que l’esdeveniment segueixi creixent en qualitat, activitats i dies. La convenció n’és una primera passa cap aquí”.

Foto: Miquel MG.

25 DE MAIG: III CONVENCIÓ EQÜESTRE
La Convenció neix volent donar un valor afegit a l’esdeveniment en si. En aquest sentit, cerca ser un espai de trobada i xerrada entre els diferents representants del sector, tant d’aquí com de fora. Creant diferents col·loquis i debats, el que es vol és que, a partir de l’expertesa de diferents convidats en temàtiques concretes i relacionades amb el món eqüestre, es puguin aprendre i resoldre dubtes de diferents persones del sector.

El debat que s’obrirà avui a les 17h, al mateix Hipòdrom Municipal de Maó, se centrarà en les oportunitats que pot oferir el món eqüestre a Menorca, és a dir, com la potenciació d’aquest, a través d’altres actes com el de Hats & Horses, pot aportar una sèrie d’avantatges per a la indústria menorquina. Entre aquests s’analitzaran la desestacionalització que proporciona, l’oci, la naturalesa, la formació, l’esport… Com bé explica Vilalta: “La nostra idea és ensenyar que a través del cavall es poden obrir moltes portes a l’illa”. Unes convencions que any rere any cerquen obrir un ventall nou d’oportunitats i opcions perquè el sector eqüestre sigui capaç de créixer amb i dins Menorca.

Foto: Richard Hadley

27 DE MAIG: VI EDICIÓ HATS & HORSES
Després de la III Convenció, i tenint en compte que fins dos dies després no té lloc l’esdeveniment amb capells i cavalls com a tal, l’equip del Hats & Horses ha preparat un programa per als seus convidats i visitants, que els permeti conèixer i aprendre una mica més de Menorca. “Els preparam un seguit d’activitats, que ja és voluntat d’ells si fer-les o no, relacionades amb l’illa. Han de ser productes o espais que ensenyin l’essència, per tant, han de ser made in Menorca. Des de formatges, vins, avarques… qualsevol cosa que neixi aquí, que ens pugui ajudar a mostrar què és Menorca”.

Arribat ja el dia estrella, el dia de les carreres de cavalls i del dresscode amb capells, aquest dissabte 27, l’equip ha preparat una jornada de dalt de tot! Des de les 11h que s’obren les portes de l’Hipòdrom Municipal de Maó, fins a les 19:30h que s’hauran donat els premis als millors conjunts de vestir, o outfit. Tot un dia ple de sorpreses, cultura, i sobretot, ple de capells i de cavalls.

El programa d’enguany:

 • 12h: Inici dels passejos amb cabriol doble
 • 12:30h: Música en viu de la mà del grup Angels&Pau
 • 13:30h: Carrera de ponis
 • 14:30h: Espectacle de doma menorquina
 • 16h: Carrera 1
 • 16:30h: Carrera 2
 • 17h: Carrera 3
 • 17:30h: Carrera 4
 • 18h: Carrera 5
 • 18:30h: Carrera 6 o Trot muntat
 • 19h: Premis als millors outfit

El jurat encarregat d’aquest darrer acte és el més internacional que ha tingut fins al moment l’esdeveniment, i estarà format per: Emma Hollands, Berni Leadon-Bolger, James Jaggard i Nicolas Orget. Els guardons de les diferents categories que presentaran aquests premis, seran atorgats per marques com Riccy Mao, Pons Quintana, Mascaró, Dress Code, Fontanille Hotels i Menorca Wellness.

Hats & Horses a Dubai.

L’ESDEVENIMENT QUE RECORRE MÓN
Havent ja donat els detalls del que serà la sisena edició d’aquest esdeveniment menorquí clau, i que cada any aconsegueix reunir a gent de tot el món en un ambient ben nostre; és també important recalcar que aquest ja ha començat a viatjar. Açò què vol dir? Doncs que s’estan fent edicions fora de Menorca, com a Dubai, al Dubai Racing Club, el passat mes de març, o a Maryland (EUA), durant l’October Horse Month, el pròxim mes d’octubre.

Aquestes edicions del Hats & Horses fora de l’illa, es porten fent des de gairebé els mateixos inicis, a altres llocs com Mallorca, Barcelona o Madrid. I és la manera que l’esdeveniment original, hagi pogut situar Menorca al mapa internacional. “Per nosaltres és una manera de donar visibilitat al que fem aquí. És anar més enllà d’explicar el que fem, és ensenyar-ho i portar-ho en viu. Així és com hem aconseguit que molta gent d’altres països s’interessi per venir a conèixer el lloc on ha nascut l’esdeveniment, i veure com és l’original”.

Una trobada, llavors, la del Hats & Horses, capaç d’unir a persones de diferents nacionalitats, gustos i edats, amb un mateix interès o inquietud: la simbiosi entre la moda i el món eqüestre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.