Dues professores ciutadellenques se sumen a l’itercanvi ‘Job Shadowing’

De dia 23 a dia 29 d’abril del curs present, dues professores de l’Institut Maria Àngels Cardona van efectuar una mobilitat en el marc del Programa Erasmus + en la seva opció Ecològica.

Què vol dir? Van agafar el vaixell fins a Barcelona (10 hores de viatge), i després el bus fins a Perpignan per a, tot seguit, pujar dins un tren que les va dur a Toulouse i, d’allà, van agafar un altre tren fins a Bordeaux.

El propòsit era arribar en aquest intercanvi anomenat “Job Shadowing” a partir del qual, el professorat de qualsevol centre educatiu de la Unió Europea, pot desplaçar-se a un altre centre on hagi creat algun lligam per tal de poder veure i viure de quina manera s’hi desenvolupa l’ensenyament.

Començant el seu periple diumenge dia 23 d’abril (St Jordi), les dues professores van trobar els seus homòlegs dia 25 d’abril, i entre aquest dia i el 27, van dedicar-se a observar la docència directa i a interactuar amb l’alumnat francès del centre anomenat Lycée Condorcet de Bordeus.

Amb l’equip professional que les va acollir.

Bordeus és una ciutat portuària i un municipi francès, situat a la riba de la Garona, al departament de la Gironda i a la regió de la Nova Aquitània. La comuna de Bordeus té una població de 252.040 habitants. Juntament amb els seus barris perifèrics i satèl·lits, la Metròpolis de Bordeus engloba 719.489 habitants.

Van ser 3 dies d’intercanvi i de molts aprenentges de metodologies i maneres d’entendre què significa la Formació Professional. A banda dels aprenentatges, amb aquesta mobilitat i, segons dades contrastades amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, les dues professores van estalviar prop de 230 kg de Co² d’emissions a l’atmosfera (és a dir, que amb un vol d’avió directe des de Maó haguéssin emès 325 kg de Co² i, d’aquesta manera, en van emetre 70).

Tan de bo aquesta manera de viatjar sigui un exemple per a futures mobilitats o, si més no, sigui l’inici d’una relació d’intercanvi d’alumnat amb aquest centre. Per molts anys!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.