Menorca Talaiòtica - Unesco

Un total de dotze interns residents cursaran la formació especialitzada a l’Àrea de Salut de Menorca

Un total de dotze interns residents cursaran la formació especialitzada a l’Àrea de Salut de Menorca. Es tracta de la primera promoció de la Unitat Docent Multiprofessional que el Ministeri de Sanitat va aprovar al maig de 2022 i que implica que, a les vuit places de medicina familiar o comunitària (MIR) que ja hi ha, se n’hi sumen dues noves d’infermeria d’atenció primària (IRR). També per primera vegada, Menorca incorpora dues places de formació per a comares.

L’acte de benvinguda de la nova promoció de residents va tenir lloc dijous a l’Hospital Mateu Orfila, amb la presència de la gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Ana Trenado; el director d’Atenció Primària, Txema Coll; la directora d’infermeria; Bàrbara Duque; i els caps d’estudis de medicina i infermeria de la Unitat Docent, José Antonio Vidal i Clara Fullana, respectivament.

Es tracta de la promoció més nombrosa i la primera vegada que s’ocupen les vuit places que s’ofereixen a Menorca per a la formació en metges de família, coincidint amb el trigèsim aniversari de la posada en funcionament de la Unitat Docent. El 1993 va arribar la primera promoció de residents i, des de llavors, han finalitzat la seva formació cent vint-i-un metges, dels quals el 45 % (55) han quedat a fer feina a l’Àrea de Salut. Cal destacar que aquest percentatge ha anat en augment al llarg dels anys i, del 32 % dels professionals que van quedar a l’illa de les primeres deu promocions, s’ha passat al 55 % dels darrers deu anys. Tots els MIR de les promocions de 2014, 2015 i 2016 es van incorporar i continuen treballant a l’Àrea de Salut de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.