Visites lliures a Ca’s Comte fins a finals d’octubre Des del primer dia de maig i fins a finals d'octubre, el palau Torre Saura s'obre a les visites lliures. S'han obert 7 nous espais a les visites i se n'han renovat altres 4. En total, el recorregut inclou 24 espais d'una de les cases més grans i admirades de l'illa.

Saló del tron

Després de l’èxit assolit la temporada passada amb les visites guiades a la casa pairal del Comtat de Torre Saura, la Fundación José María de Olives i de Ponsich, Conde de Torre Saura  ha decidit seguir confiant en Talaia Cultura SL per a gestionar la iniciativa. Una iniciativa que enguany incorpora les visites lliures i algunes altres novetats d’interès.

Durant tot l’hivern, s’ha treballat en la renovació de 4 dels espais oberts l’any passat a les visites, i en la rehabilitació de 7 noves estàncies que s’incorporen enguany al recorregut: 4 formen part de la zona noble del palau i les altres 3 son dependències per a ús quotidià, com el pati, un dels soterranis i les cotxeres. Al soterrani visitable s’hi exposa una interessant col·lecció de material etnològic. A les cotxeres es mostren diversos carruatges d’època, propietat de la casa. En algunes de les sales que es visiten s’han instal·lat vitrines d’exposició on es mostren valuosos documents històrics que formen part de l’arxiu o de la biblioteca del comtat.

Escriptori recuperat

Per a informar als visitants sobre el que estan veient a cada moment, s’han col·locat panells amb informació relativa a la història del comtat de Torre Saura, de la família,  sobre l’arquitectura i l’art, la guerra civil, les festes de Sant Joan, la noblesa menorquina, la fundació…

Bona part del temps invertit aquest hivern en la preparació del nou recorregut, s’ha  dedicat a la recuperació i restauració de mobles, ornaments i obres d’art, així com també, elements curiosos de la vida quotidiana de la casa, roba d’època utilitzada per la família, juguetes dels infants de la casa, objectes personals, els carruatges… Objectes que, incorporats a les estàncies visitables, ajuden a entendre la vida de l’aristocràcia illenca en temps passats.

Sala de la Condesita

Les persones interessades en visitar Ca’s Comte, ho poden fer per lliure, de dilluns a dissabte en horari de matí (de 10,30 a 14,30) durant els mesos de Maig i Octubre. I en horari de dematí i capvespre ( de 10,30 a 14,30  i de 18,30 a 21,30) del 1 de Juny al 30 de Setembre.

També es repetiran enguany les visites guiades a partir del mes de Juny, segons el calendari que s’anuanciarà pròximament i que estarà disponible a la web de la Fundació, des d’on es podran adquirir les entrades per a visitar el palau i fer la reserva per a una de les visites guiades que es programaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.