Aldolfo Vilafranca, serà el nou president del Consell de Menorca Els populars obtenen 15.307 vots que els hi atorguen 6 consellers

El candidat del PP al Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, serà el nou president del Consell de Menorca després d’haver aconseguit uns grans resultats a les urnes, que li atorguen la confiança de 15.307 menorquins que van apostar pels populars, amb el 39,37%  dels vots emesos.

Vilafranca, ha declarat avui a la matinada que té la intenció de rallar amb totes les formacions amb representació, i després decidirà amb qui pactar o formar govern, si bé el vot de dretes té ara per ara la gobernabilitat amb els 6 consellers populars més l’aconseguit per Vox.

No va ser fins a ben entrada la una de la matinada quan es va tancar el recompte de vots al Consell de Menorca, que estava pendent entre una pugna de vots per part de Vox i Podem, que es disputaven el 13è conseller en joc i, que també decidia si hi havia govern de dretes o d’esquerres. Finalment Vox aconseguia 2.420 vots front als 2.388 de Podem, que atorgava al partit de dretes l’acta de consellera a Maite de Medrano per una petita diferència de 32 vots, que deixaven fora a Podem i a la seva cap de llista Nati Benejam.

Per la seva banda, Susana Mora no repetirà per tercera legislatura consecutiva el Consell de Menorca, si bé ha mantingut els mateixos 4 consellers de la passada legislatura, però la davallada d’un conseller per part de Mes per Menorca, que n’ha obtingut un menys, i la pèrdua dels dos de Podem, ha fet que els populars no sols sumin el que ha perdut Ciutadans, sinó que la formació de Vilafranca passi de 4 a 6 consellers.

RESULTATS

PP                          6 consellers                  15.307 vots            39,37%
PSOE                   4 consellers                  10.554 vots            27,15%
MXM                   2 consellers                     6.772 vots            17,42%
VOX                     1 conseller                       2.420 vots               6,22%
PODEM             0 consellers                     2.388 vots               6,14%
CS                          0 consellers                        517 vots                1,33%

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.