El PP de Juana Mari Pons guanya les eleccions a Ciutadella La suma del bloc d'esquerres té una acta més de regidor que la del bloc de dretes, però tot està obert

La candidata del Partit Popular a les eleccions municipals de Ciutadella, Juana Mari Pons Torres ha estat la gran guanyadora dels comicis celebrats ahir a Ciutadella, si bé es queda a les portes de poder governar pel fet que les tres candidatures d’esquerra, PSOE, PSM i Gent x Ciutadella, sumen els 11 regidors necessàris per a governar.

La guanyadora de les eleccions a Ciutadella està disposada a governar en minoria, sense l’entrada de Vox a l’equip de govern, sempre que PSOE, PSM i Ciutadella Endavant no arribin a un acord.

Pons Torres que ha aconseguit recuperar els vots dels populars, en crisi des de les dues darreres legislatures, ha passat de 5 a 9 regidors amb 4.142 que representen el 36,01%, mentres que la socialista Caro Cerdà, ha passat de 4 a 5 regidors amb un total de 2.650 vots i un percentatge del 23,04%. Per la seva part, el PSM de Maria Jesús Bagur, passa de ser la força més votada a 2019 a ser actualment la tercera, perdent 2 regidors dels 7 que tenia, i es col·loca amb 5, els mateixos que els socialistes, però amb 2.485 vots i un percentatge del 21,60%.

Ciutadella Endavant, ha aconseguit mantenir un dels dos regidors que tenia Podem i serà la formació que permetria reeditar el pacte d’esquerres a Ciutadella. La candidatura de Sebastià Servera, ha aconseguit 884 vots.

Vox entra per primera vegada a Ciutadella i ho fa amb 736 vots que li atorguen una regidora, Maite de Medrano.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.