Actes 8 Març

Semsum 2, un vi alacantí elaborat amb Macabeu i Moscatell d’Alexandria

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam l’anyada de 2021 de Semsum 2, un vi blanc jove de la DO Vinos de Alicante, elaborat a les Bodegues Casa Corredor  i que pertany al grup MGWines. El seu cupatge de Macabeu  i Moscatell d’Alexandria ens sorprèn gratament i és el fidel reflex dels vins de la Marina Alta. Destaca la seva botella blava amb la imatge en blanc de l’ull de peix, antic talismà dels pescadors de la Mediterrània, que portaven pintat a les proes de les embarcacions i els hi garantia la trobada dels bancs de peixos.

Nota de tast

Aspecte: Groc verdós net, brillant amb ribet acerat.

Nas: Intensitat alta amb aromes florals, cítrics i fruites tropicals.

Boca:  Inici en boca dolç amb un toc àcid per a ser suau al final i tornar a recordar els aromes fruitals. Persistent

Maridatge

Fideuada cega de marisc. Restaurant Can Mito des Molinar, Palma. Foto: Bep Al·lès©

Com a vi alacantí i blanc marida amb els arrossos i fideuades on el peix i el marisc en són els vertaders protagonistes.

Paella de marisc. Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Arròs a banda, paella de marisc, paella de gambes i cloïsses, fideuades de peix i marisc, arrossos caldosos…

Gambes al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Maridarà a la perfecció amb un altre dels grans productes mariners d’Alacant, la gamba vermella de Dènia, que en el nostre cas apostarem pel producte local de la nostra illa i acompanyarà una caldera de gamba vermella de Ciutadella, unes gambes vermelles que podem fer fregides, a la graella o a la planxa, com també al forn amb patates.

Pop al forn amb patates a la menorquina o perol de pop. Foto: Bep Al·lès©

Plats de peixos al forn com una morruda o una càntera, a més de les orades i llobarros a la sal. Pop al forn amb patates, pop a la gallega, sípia a la planxa amb all i julivert o fregida.

Sushi. Restaurant Dao a Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar plats de sushi o poke bolws de salmó, ceviches i tiraditos de llobarro, a més de cuina oriental a plats amb un toc de curri.

Calamars a la romana. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

També és un vi que ens anirà bé com aperitiu a l’hora de fer el vermut tot acompanyant uns calamars a la romana, uns musclos al vapor o a la marinera, com també unes escopinyes de gallet al vapor o a la planxa, unes cloïsses amb salsa verda o unes navalles a la planxa.

Serrans fregits. Foto: Bep Al·lès©

Una bona opció és acompanyar els nostres peixos fregits, des d’uns serrans o unes vaques, a unes rotges, esparralls, variades, donzelles, mòlleres i molls de roca.

Si voleu saber més d’aquest Rioja Reserva, tradicional i expressiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.