Els menorquins giren cap a la dreta

La ciutadania ha xerrat alt i clar a Ciutadella. Amb un més que considerable augment de vots pel Partit Popular, que passa de 5 a 9 regidors, la llista més votada està ara a l’espera de veure quins són els moviments que fan els partits d’esquerres. Perquè, tot i que el percentatge de sufragis els avalen -amb un 36% dels vots- , les regles del joc poden permetre una reedició del tripartit. Que tindrem batllessa a Ciutadella, està clar. La gran incògnita és si serà una batllessa de dretes, com podria permetre un govern del PP en minoria, o una batllessa d’esquerres, amb el suport de PSOE, PSM i Ciutadella Endavant.

És en aquesta agrupació d’electors on pot estar la clau de la porta al govern de l’Ajuntament de Ciutadella, on ara mateix tots els escenaris són possibles. Seran capaços d’arribar a un acord entre els partits progressistes? O, vist que la resta d’institucions també han obtingut una majoria dels populars, deixaran el govern a la llista també més votada al nostre municipi?

Dins el si dels partits d’esquerres, ara venen dies de mirar fins on estirar o afluixar cordes. Fins a on cedir i on posar línies vermelles. La passada legislatura van arribar a un acord. Ara bé, el possible desgast de govern pot fer tombar la balança cap a un costat que deixi la via lliure a la llista del PP.

I tot, dintre d’un context en què, els ciutadans, no ens hem alliberat de l’eterna campanya electoral, amb l’anunci del president Pedro Sánchez d’avançar les eleccions generals pel 23 de juliol. La màxima preocupació per moltes persones -especialment de la península- és que els toqui mesa electoral durant les seves vacances. Un símptoma de la desafecció política que s’ha vist en l’alt percentatge d’abstenció, gairebé la meitat de la població amb dret a vot de Ciutadella. A Menorca, en plena temporada turística, no ens en toquen de vacances. Tampoc, electorals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.