Dolfo Vilafranca anuncia la distribució d’àrees al Consell Insular de Menorca Els departaments s'han atorgat en funció dels perfils i se n'ha prioritzat la part tècnica i de gestió

 Dolfo Vilafranca, guanyador de les eleccions insulars a Menorca el 28 de maig passat, ha anunciat la distribució d’àrees del Consell Insular de Menorca i els respectius consellers que les ocuparan. Les set conselleries estaran dividides de la manera següent; Vilafranca gestionarà l’àrea de Presidència i Promoció turística, que concretament preveu l’administració de Presidència, Comunicació, Promoció turística, Fons Europeus, Habitatge, Ocupació i Innovació.

Per part seva, Carmen Reynés estarà al capdavant de Benestar Social, gestionant Atenció Social, Dependència, Tercera edat i Diversitat Funcional. Un perfil molt preparat per al càrrec, ja que els darrers 4 anys a l’oposició Reynés s’ha encarregat dels temes de Benestar Social. A més, cal destacar el gran coneixement intern que posseeix sobre la institució, ja que és funcionària del consorci.

Al capdavant de l’àrea de Cultura, Patrimoni, Educació, Joventut i Esports, hi haurà Joan Pons. Vilafranca ha atorgat aquest departament a Pons per la seva trajectòria, ja que és graduat en Història i professor de Geografia, i durant uns 6 anys va ser director de Sa Fundació.

Pel que fa a la secció dEconomia i Serveis Generals, la responsable serà Maria Antònia Taltallvul. El departament, que engloba Indústria i Agricultura, encaixa perfectament amb el perfil de Taltavull, que fa uns 17 anys dedicat al sector primari, gestionant dues finques de productes locals. De fet, per aquest mateix motiu, pel seu poder d’administració, serà l’encarregada d’estar al capdavant del personal i els pressupostos a la institució.

A causa de la renúncia per motius personals i laborals de dues persones de la llista, Elvira Capó i de Manu Morales, entraran a formar part de l’equip de govern Simón Gornés i Nuri Torrent.

Gornés estarà al càrrec de Medi Ambient, Reserva de la Biosfera i Cooperació Local. Funcionari de carrera, amb dilatada experiència en diverses institucions, sent diputat i conseller del Govern balear durant dues legislatures, tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Maó, i aquests darrers anys ha treballat al departament de Patrimoni històric del Consell Insular. Per això, és perfectament coneixedor de la gestió de ladministració i les diferents àrees.

Per part seva, Torrent estarà al capdavant d’Ordenació del Territori i Turística. Amb més de 20 anys d’experiència com a assessora jurídica i des del 2003, ha gestionat el departament d’Urbanisme i Governació i Activitats a l’Ajuntament de Ciutadella. Un perfil que encaixa perfectament, a més de ser llicenciada en dret i tenir un postgrau en dret urbanístic i ordenació del territori.

Conseller no electe

Pel que fa al setè conseller que entrarà a formar part de l‟equip de govern del Consell de Menorca, es tracta d‟un conseller no electe. De moment es barregen diversos noms i mantenint contacte amb diversos perfils per al que serà l’encarregat de dirigir l’àrea de Mobilitat, Transports i Carreteres.

També cal destacar que s’està treballant en l’estructuració de directors insulars. Un equip, que com ha dit Vilafranca diverses vegades, serà més reduït que l’actual. Per tant, els departaments s’agruparan perquè el mateix càrrec pugui adreçar diverses seccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.