Mirada d’un santjoaner Espectacle sobre la poesia de Joan F. López Casasnovas

Demà diumenge, 11 de juny, al Teatre des Born de Ciutadella s’estrena l’espectacle Mirada d’un santjoanersobre la poesia de Joan F. López Casasnovas. Una obra que compta amb la participació d’artistes de diferents disciplines: actors, poetes, músics, ballarins i pintors. L’arena, que vesteix els carrers durant la Festa, serà el fil conductor que enllaçarà cada acció artística a través de peces audiovisuals. Aquesta serà l’escenografia d’un guió on totes les paraules han sigut escrites pel poeta Joan F. López Casasnovas i publicades als seus dos poemaris santjoaners: Galops i glops i Caragols dels jorns.

Un homenatge coral que compta amb un elenc artístic de luxe; Els actors: Mari Genestar, Blai Llopis, Josep Mercadal i Agnès Romeu. Els poetes: Bep Joan Casasnovas, Iosune Arriaran, Toni Català, Guillem Benejam, Gustau Juan, Pau Faner i Francesc Florit Nin, que també participa com a pintor en un vídeo realitzat pel director Macià Florit Campins. Els músics: Cris Juanico veu i guitarra (que ha musicat els poemes), Lluís Gener al contrabaix, Moisès Pelegrí a la percussió, el cor de dones Llunes Brunes (Margui Juanico, Lídia Rosselló, Anna Janer i Annabel Vilallonga), el fabioler Sergi Romacho i el ballarí Joan Taltavull. El guió i direcció és de Dolors Boatella i el disseny de llums i ajudantia de direcció és de Pere Anglada.

El disseny de l’espectacle s’ha fet a partir de la selecció poètica proposada per Bep Joan Casasnovas i també compta amb la il·lustració i el suport de Mercè Orleans.

Joan Francesc López Casasnovas (Ciutadella, 13 d’agost de 1952 – 19 de juliol de 2022), professor, filòleg, investigador, crític, articulista, humanista i poeta. Va ser un intel·lectual al servei de la col·lectivitat i sempre en la lluita de les causes justes i dignes. Amant de la poesia -vocació marcada des de la seua primera joventut- és on va trobar la forma culta i popular per a explicar-se a favor de la gent i de llur identitat. Amb tot, es va mostrar santjoaner en el vessant més literari però també en aquell on es manifesta una comunitat entorn als orígens de cultura i pertinença.

És per aquest motiu que el Sant Joan Cultural 2023 es vol vestir amb els versos santjoaners de Joan F. López Casasnovas per recordar-lo; per agrair-li la tasca, l’atenció i l’ensenyança que ens va deixar i perquè no volem oblidar a qui es va prestar sempre a la finalitat de VaDcultura, d’on en va ser un dels primers socis.

El Sant Joan Cultural és una iniciativa cultural de l’associació vaDcultura de foment de la literatura a Ciutadella i va néixer per omplir de poesia i música de Sant Joan els anys de pandèmia i ha evolucionat com una proposta arrelada de divulgació i promoció de literatura i la llengua vinculada a La Festa.

L’estrena i única funció de Mirada d’un santjoaner serà demà a les 20h al Teatre des Born de Ciutadella. Les entrades són a la venda a 10 euros i es poden aconseguir a través de la web del teatre o bé a taquilla.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Teatre des Born, la Fundació Baleària, la llibreria vaDllibres, l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell Insular de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.