El PSOE Ciutadella considera incoherent la proposta del PSM-Més per Menorca de cedir la batllia durant quatre anys al candidat de Ciutadella Endavant

Davant les informacions aparegudes a un mitjà de comunicació, el PSOE Ciutadella vol clarificar la situació actual de les negociacions de cara a la governabilitat de l’Ajuntament de Ciutadella, ja que alguna de les afirmacions que avui es poden llegir són errònies.

Després de les eleccions del passat 28 de maig, la voluntat del PSOE Ciutadella és conformar un govern progressista estable al municipi. Els resultats així ho permeten, i des de l’agrupació socialista entenem que aquesta és l’opció que demana la ciutadania. Per a fer-ho possible, les forces d’esquerres que han obtingut representació han d’arribar a un acord, i és per açò que durant aquests dies es produeixen converses i negociacions.

Els socialistes defensam que aquest govern progressista ha d’estar liderat pel PSOE, que és el partit d’esquerres que ha obtingut més vots i l’únic que mostra una tendència a l’alça en els seus resultats a Ciutadella, mostra inequívoca de que la ciutadania confia en el nostre partit per ser qui lideri aquest nou Ajuntament de progrés al municipi. En recerca d’aquest objectiu, des del primer moment de la negociació, des del PSOE s’ha posat damunt la taula un document de treball, basat en 18 punts per tal de poder parlar de mesures a prendre per millorar el municipi i la vida de la seva ciutadania, com l’increment del manteniment i neteja, la reorganització de l’àrea d’Urbanisme, la dinamització del municipi o millores en mobilitat. A la vegada, també s’ha respost al document de mínims per a un govern amb la participació de Ciutadella Endavant que aquesta formació ens va presentar, ja que consideram que el govern d’esquerres ha d’incloure les tres formacions.

Per als socialistes, la prioritat és posar en marxa un govern actiu i valent que apliqui aquelles mesures necessàries per impulsar Ciutadella. I per tant, és imprescindible poder definir i acordar quines són aquestes mesures que es volen desplegar.

Aquesta postura propositiva i amb la voluntat d’arribar a acords contrasta amb la darrera proposta formal que ha presentat el PSM-Més per Menorca, que consisteix en concedir durant quatre anys l’alcaldia de l’Ajuntament de Ciutadella a Sebastià Servera, candidat del grup Ciutadella Endavant. Aquesta opció ha estat presentada a una taula de negociació com a hipotètica solució per desencallar les negociacions i possibilitar un govern de progrés.

Des del PSOE Ciutadella consideram que és una proposta totalment desafortunada, en un intent de desvirtuar els resultats electorals amb l’únic objectiu que la batllia del municipi no recaigui en els socialistes que, cal recordar de nou, som la força més votada entre les formacions d’esquerres, l’única que incrementa nombre de vots i que va quedar a les portes del sisè regidor. Els socialistes pensam que propostes com aquesta allò que fan és allunyar la ciutadania dels polítics, i propiciar un ambient que indueix a l’abstenció als processos electorals.

La proposta que han fet per escrit els negociadors del PSM-Més per Menorca és tant sorprenent com, entenem, desassenyada i allunyada de la realitat. Aquest partit passa de demanar dos anys de batllia per ser la segona força més votada de l’esquerra a obrir la porta a cedir l’alcaldia durant tot el mandat a una formació que va obtenir una cinquena part dels regidors dels que té el PSOE, i una tercera part dels vots. Des dels socialistes no s’entén que el PSM no estigui disposat a renunciar a dos anys d’alcaldia a favor del PSOE, però sí en canvi estigui disposat a fer-ho a favor de Ciutadella Endavant. Entenem que aquesta opció suposa no entendre o no acceptar els resultats electorals que es van produir el 29 de maig, quan des del PSOE tenim molt clar que allò que dicten les urnes és una qüestió que s’ha de respectar sempre. I les urnes han dibuixat dos possibles escenaris: o un govern de dretes en minoria, o un govern d’esquerres liderat pels socialistes.

Des del PSOE lamentam profundament aquesta proposta del PSM-Més per Menorca, que permetria que la batllia de l’Ajuntament de Ciutadella recaigués en la quarta formació en nombre de vots a les passades eleccions, un escenari que suposaria una clara manipulació de la voluntat de la ciutadania expressada a través del seu vot.

Ens sorprèn també que Ciutadella Endavant hagi caigut en el parany de PSM-Més per Menorca amb l’únic objectiu d’evitar que el PSOE Ciutadella tengui la batllia que mereix, deixant en segon terme els interessos de Ciutadella.

El PSOE insta a totes les parts a asseure’s a negociar amb voluntat real d’acord un programa de govern amb l’objectiu de millorar la situació del municipi i de la ciutadania, demanant a tothom alçada de mires, anàlisi objectiu d’allò que van dictaminar les urnes i capacitat per conformar un govern d’esquerres al municipi amb un lideratge dinàmic i valent. Amb la prioritat posada sempre en la millora de Ciutadella, respectant la voluntat dels ciutadellencs i ciutadellenques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.