Discurs investidura PSOE Ciutadella

Adjuntam el discurs que ha fet avui de matí Carol Cerdà al ple de l’Ajuntament de Ciutadella. Des del PSOE Ciutadella, com ha manifestat la nostra candidata, lamentam profundament la falta d’acord entre les forces progressistes. Sobretot, lamentam profundament la intransigència per part del PSM-Més per Menorca, que ha estat incapaç durant tot el procés negociador de flexibilitzar les seves exigències, tot i tenir menys vots que els socialistes.

El PSOE Ciutadella ha estat capaç de cedir en les seves pretensions inicials, tot i entendre que hi havia arguments més que sobrats per mantenir-les. Així, els socialistes vam renunciar a demanar l’alcaldia durant tot el mandat, amb una primera contraproposta de compartir alcaldia, tres anys pel PSOE i un pel PSM-Més per Menorca. Açò tampoc no fou acceptat pel PSM, que no ha mogut les seves demandes inicials, fet que demostra poca capacitat negociadora i una mostra clara de la poca voluntat i talant d’acord. Tot i així, el PSOE va accedir a compartir la batlia dos anys per a cada formació, tot creant una estructura de govern que permetés l’aplicació real, pràctica i efectiva de les mesures programàtiques pactades. Açò tampoc no fou accepta pel PSM, que amb la seva actitud de “o tot o res” ha precipitat el govern de dretes a Ciutadella.

 

Discurs Carol Cerdà

Bon dia,

En primer lloc he de felicitar a sa nova batlessa, Sra. Juana Maria Pons. Enhorabona.

Avui, en aquest Ple, s’ha permès atorgar sa batlia per es propers 4 anys al Partit Popular, als que vull felicitar i desitjar encert en les seves decisions. Decisions que s’han de prendre sempre amb sa mirada posada a n’es poble de Ciutadella.

Crec fermament que fer feina per es poble que ens estimam i que ens ha vist créixer, es poble que hem triat per viure i per formar una família, és sa millor feina que es pot fer.

Per això esper que els propers 4 anys es dediquin en cos i ànima a fer feina per Ciutadella, i a fer-ho des de s’escolta, sempre amb sa mirada cap a ses persones i sempre posant per davant els interessos i ses necessitats de Ciutadella així com es benestar des ciutadellencs i ciutadellenques.

Des del PSOE Ciutadella lamentam però, profundament, que els grups d’esquerre no haguem estat capaços d’assolir un pacte per un govern progressista, perquè entenem que això és el que manaven es resultats de ses urnes. I per això volem demanar, de tot cor, disculpes a sa ciutadania.

He de dir, que per part del PSOE Ciutadella hem estat propositius posant propostes de programa i de millores per Ciutadella damunt sa taula fins es darrer ale, sense aixecar-nos mai de sa negociació i intentant sempre posar per davant els interessos de Ciutadella per damunt dels nostres propis.

És cert que sa nostra proposta inicial va ser liderar s’equip de govern, perquè mantenim que el PSOE de Ciutadella va ser sa llista més votada de ses formacions d’esquerres que concorrien a ses eleccions, però no només això,sinó que també va ser sa única llista d’esquerres que va millorar els seus resultats i va obrir sa porta a sa possibilitat de poder formar un govern progressista a Ciutadella 4 anys més.

Noltrus sempre hem estat coherents i no tenim cap dubtes que els fets ens avalen. Perquè quan el dictamen de les urnes ha estat a la inversa, hem estat capaços

page1image33074144

page2image33093024

sempre d’assumir es lloc que ens corresponia i ser fidels als nostres socis de govern, i així ho hem demostrat durant els 8 darrers anys.

Malgrat haver escoltat propostes que demanaven fins i tot donar sa confiança a n’es grup d’esquerres menys votat, noltrus, conscients de sa nostra responsabilitat, no hem defallit i amb sa voluntat de poder donar a Ciutadella es govern progressista que entenem es mereix, hem estat oberts a explorar totes ses propostes possibles.

Des d’un govern en minoria amb suport extern, amb tot el que això comporta, fins a una batlia compartida 3 + 1, arribant fins i tot a cedir a ses peticions inicials de PSM-Més per Menorca d’una batlia compartida de 2 anys per a cada grup. Però, fins i tot en aquest generós escenari de 2+2, no teníem garanties de poder fer sa feina perquè quedàvem a expenses d’un acord a firmar amb posterioritat a sa investidura veient també que es movien alguns postulats inicials, sense més explicació. En resumides comptes, no es va voler firmar un document de garanties.

Hem de ser seriosos, responsables i coherents, i entenem que, un acte de generositat com és una batlia compartida, necessàriament havia d’anar acompanyat d’unes mínimes garanties de poder engegar la legislatura amb força fer sa feina que es poble ens encomana.

I hem tingut es gest de generositat perquè ens corresponia, perquè ses urnes ens han encarregat sa feina d’intentar arribar a acords per aconseguir un govern progressista i evitar un govern de dretes a Ciutadella, però no podem posar preu a fer feina per Ciutadella i per això no hem acceptat governar a qualsevol preu.

En canvi, com hem fet sempre, ens hem mantingut coherents i fidels a n’es poble de Ciutadella. Ens hem mostrat fidels a n’es nostre programa i a ses millores per Ciutadella a ses que ens vam comprometre, i entrar en un govern de coalició sense confiança i sense poder fer sa feina amb s’eficàcia i eficiència, que entenem que és el que ara correspon, i el que ara necessita Ciutadella, no ho podíem acceptar.

Noltrus només hem contemplat sa opció de governar en es cas de poder fer feina i tirar endavant un acord envers el nostre programa , sense això, i sense la confiança mútua suficient des del minut 1 no tenia cap sentit acordar un govern progressista.

page2image33192368

page3image33441824

Crec que tot això ens ha de dur a una reflexió conjunta, que vull fer en veu alta. Sempre he pensat que presentar-se a unes eleccions, i més al teu propi municipi, és una decisió molt important. Es tracta de ser servidors públics en majúscules, i fer feina per es benestar des ciutadellencs i ses ciutadellenques. Perquè hem de tenir sempre present i no oblidar mai que ses nostres decisions influeixen directament en es dia a dia de sa gent, de sa nostra gent, i això és el que ha de guiar totes i cadascuna de ses nostres decisions.

De fet no tenc cap dubte de que totes ses persones que som avui aquí, així com tot es personal de s’ajuntament, compartim aquest objectiu comú de servei públic, que s’ha de traduir en una atenció amable i eficient cap a ses persones, en una actitud empàtica cap a sa ciutadania i sense perdre mai de vista que feim feina per sa gent, per sa nostra gent, i que es nostre objectiu és millorar es present i construir es futur de Ciutadella.

Des de l’oposició, ens comprometem a mantenir sa nostra vocació de servei púbic conscients de que es nostre projecte segueix essent igualment vàlid.

Farem una oposició lleial institucionalment, però sobretot lleial als nostres ideals, al poble de Ciutadella i les seves necessitats. D’això no en tenguin cap dubte. Ens hi deixarem sa pell per aconseguir que s’equip que ha de governar Ciutadella es propers 4 anys, ho faci en sa mirada posada en es nostre poble, en ca nostra.

No puc acabar sense donar les gràcies a sa meua família i amics per sa seua paciència i per saber entendre ses absències, agraïment que crec que s’ha de fer extensiu a ses famílies de tots els membres de sa corporació.

Vull agrair sa feina feta a sa corporació que avui finalitza es seu comès i felicitar als regidors i regidores que avui comencen aquest nou mandat. Així com a totes ses persones que dia 28 de maig van confiar en jo com a cap de llista, en els meus companys i companyes i en el projecte socialista.

Companys i companyes de sa corporació, cadascú des del seu lloc, anem a fer feina junts per es nostre poble perquè els nostres èxits seran els èxits de Ciutadella.

I serà sa nostra obligació a partir d’avui, demostrar cada dia en el proper 4 anys que si som a aquí és per sa nostra vocació de servei públic i per fer feina per es nostre poble.

page3image33442240

page4image33344976

Avui podríem haver iniciat una legislatura amb una batllessa socialista i no ho hem pogut fer.

Som a s’oposició, cert, però el nostre compromís de seguir fent feina per Ciutadella és ferm i serà sa nostra raó de ser els propers 4 anys.

Moltes gràcies.

Carol Cerdà
Candidata PSOE Ciutadella 17 de juny de 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.