Mesures urgents i contundents

Ciutadella acaba de viure les seves festes de Sant Joan, unes de les més massificades de la seva història i que han causat el malestar de molts de ciutadellencs i ciutadellenques per molts d’aspectes negatius que hem patit per mor d’aquesta massificació per una banda i per altra, pels estragos d’aquells i aquelles que vénen de fora i fan una festa totalment apart, però que s’apropia dels espais que els d’aquí teníem reservats.

Des de fa anys, des del Setmanari El Iris hem fet propostes per a recuperar els espais de la festa, com per exemple les polseres d’accés als actes principals, com es fa a Sóller amb el Firó, o bé instaurar una taxa al port d’Alcúdia, que serveixi per una banda per a recaptar doblers per a pagar el que de veritat ens costa als que aquí pagam els impostos, i per altra banda com a mesura dissuasòria per aquells que vénen amb el just i campen allà on poden.

És bo saber que la nova alcaldessa de Ciutadella, Juana Mari Pons, ha manifestat que es mostra partidària de les brasuletes per a donar prioritat als ciutadellencs i ciutadellenques a actes com el caragol des Born o els jocs des Pla, on enguany hem pogut veure com gent d’aquí es quedava fora perquè els forasters havien arribat abans i la limitació d’aforament perjudicava a aquells que segueixen els replecs o altres actes de la festa.

Sant Joan necessita mesures urgents i contundents, com també primar els interessos del poble, dels particulars, davant els interessos econòmics d’altres, perquè Sant Joan mai s’hauria d’haver posat a la venda, com desgraciadament hem fet.

Hi ha molt a fer, de la mateixa manera que amb diàleg i propostes es poden obtenir solucions, i és per açò que des d’aquest setmanari demanam la creació d’una junta ciutadana i una junta tècnica de les festes de Sant Joan, perquè la nova junta creada a la passada legislatura no ha funcionat per ser massa elitista, i per no donar cabuda a veus autoritzades. És, per tant, totalment necessària la creació d’aquestes dues juntes, la de la ciutadania i la dels tècnics i experts, que han de fer feina de manera conjunta i amb un objectiu clar: Recuperar la nostra festa.

4 Comments on “Mesures urgents i contundents”

  1. No recuperarem el Sant Joan dels anys 80 però si intentar tenir el millor Sant Joan d’aquets anys.
    És important actuar perquè els Ciutadellencs tinguem prioritat d’accés als actes principals per seguir sa festa.
    Sort i ventura

  2. Veix molt acertad crea una junta ciudadane o tècnica a le cual li tocaria fer molte feine, per intenta posa orde i preserva a lo que venia sent une festa de alegria i respecte de tot un poble, SANT Joan, i la cual se a convertit emb un maximacrobotellonciutatsinley, de gent que ve perque durant 4 o 5 días se li permeti fer lo que vulgui, molesta, crida, brutícia, no teni respecta…. i axi talcual o casi de segur més ho deixerem a ses pròximes gèneresions.
    Per altre bande, tembe tenim és tema de ses villes turisticas, les cual, per ells semble que se llei no existeixi, “están de vecanses, i pagan molt” “tanquin ses finestres” mos diuen se policia que tenim, per eso hem de sufrí duran 4 o 5 mésus, setmane a setmane es crits i se música a totes hores, sense com he dit se policia que tenim, vulgui actua, ni tant siquiera fe una simple sonometria.
    Pero, no se te pasi per és cap vule fer un manteniment i ronou de teladru o màquine de discu a cateura, un disapte a les 9 des mati.
    Amb els dos casus ¿que pase? Que si no venen aquesta gentusa Ciutadella se morirà de fam?
    Pens que tant de mal fan a nes de aquí, com als turistes que venen per descansa.
    Trop que si dunau a tria, está ben clar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.