Els 25 anys de l’OCIM encetaran el Festival de Música d’Estiu de JM Ciutadella

Convertint-ho ja en costum dels programes del Festival de Música d’Estiu de JM Ciutadella, la 51a edició es torna a encetar amb el concert de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), demà, 7 de juliol, a les 21h. Enguany, i com a fet diferencial, l’actuació es podrà gaudir des del natural i màgic escenari de la Fundació Lithica. Un espai que, de ben segur, crearà l’ambient adient per a la peça protagonista.

En aquesta ocasió, l’actuació estrella del programa està vestida de celebració. L’organitzadora del concert, l’OCIM, compleix 25 anys d’entitat, de música i d’actuacions. Un aniversari que ha volgut compartir amb diferents institucions culturals de l’illa, entre les quals es troba JM Ciutadella, i el festival estiuenc amb més trajectòria a Ponent.

Si l’any passat el repte ja era gran, amb la 5a de Beethoven, enguany, per a celebrar les noces d’argent, l’Orquestra es fica de ple en la interpretació d’un dels temes més monumentals de la història de la música: la Simfonia núm. 9 en re menor ‘Coral’, op. 125 (1824) del reconegut músic i compositor, Ludwig van Beethoven.

Una simfonia que, a més, i per als membres de l’OCIM, presenta un missatge clau en els temps que corren: “En l’últim moviment d’aquesta simfonia, Beethoven inclou una coral i recull les veus d’un centenar de persones per fer un clam a la llibertat i la germanor entre els pobles del món. Responem a aquest període de guerres i enfrontaments a escala internacional amb una unió de forces a nivell local que parla de valors universals”.

Valors que l’Orquestra ha volgut expressar i convertir en les vertaderes estrelles del seu espectacle de celebració, fent una crida clau als canvis que necessita la nostra societat actual. I que es transmetran gràcies a la direcció de Francesc Prat, als diferents músics que conformen l’OCIM i a les virtuoses veus de les solistes Isabella Gaudí (soprano), Lídia Vinyes-Curtis (mezzosoprano), David Alegret (tenor) i Simón Orfila (baríton), dels diversos cantaires de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca i de la Coral Universitària de les Illes Balears. Diferents entitats sota un mateix missatge.

JM Ciutadella i l’OCIM, un any més, uneixen propòsits i programes en pro de la música per poder oferir al públic, tant local com visitant, un petit tros del que suposa la màgia de les sinergies culturals a l’illa de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.